Izberi Karto - "Pick a Card"

V 2o21 se ponovno vračajo karte Aleisterja Crowleya

Izberi karto, ki ti prva pade v oči – oziroma uporabi intuicijo – katera podoba te privlači, šele nato izberi zapise napisane v nadaljevanju.

Karte si sledijio od 1 – 6 od leve zgoraj do desne spodaj.

1

6. ČAŠ – UŽIVANJE

Ta karta vam v mesecu novembru prinaša čustveno ugodje, poleg tega vam daje tudi potencial za omogočanje ugodnega počutja drugim. Tako boste lahko v tem času morda srečali prijatelja ali osebo iz otroštva, s katero ste doživeli nekaj lepega ali ste bili z njim/njo celo v ljubezenskem razmerju. Ob tem vas bo prevevalo čustveno zadovoljstvo, lahko pa ob srečanju s to osebo doživite obnovitev vaših pozitivnih čustev. Imeli boste možnost, ne samo da srečate ljubezen iz preteklosti, ampak tudi, da z njo obnovite razmerje, če boste to želeli. Če pa na to osebo nimate lepih spominov, pa bo to priložnost za ozdravitev določenega neugodja povezanega z to osebo. Tako boste morebitno razočaranje preobrazili v pozitivno izkušnjo. Vendar morate ob tem paziti, da se ne zapletete v izogibanje boleči preteklosti ter da ne poskušate odnosa idealizirati. Svetuje se vam tudi, da ne odrivate negativnih čustev, ki se vam bodo morebiti pojavile ob tej osebi, ampak da jih sprejmete taka kot so.

2

7 PALIC – DRZNOST

Ta karta vam v času meseca novembra nosi  duhovni pogum in poglabljanje vašega značaja preko novih življenjskih izkušenj. Tako se boste v tem mesecu najbrž drzno premaknili v nove smeri ter se boste želeli izraziti preko ustvarjalnosti in kreativnosti. Premaknil vas bo nov občutek za vrednote in tiste stvari, ki jih vi sami želite zagovarjati, ker se vam zdijo pomembne in vredne. Imeli boste tudi dovolj poguma in volje za tveganje v pomembnih stvareh, pa tudi za dviganje duhovne energije. Svojo duhovno energijo boste usmerili za izboljšanje ustvarjalnosti, za pogum in odločnost, pri tem pa boste s pokončno držo branili sebe, lastni prostor ali zasebnost. V tem obdobju se namreč lahko zgodi, da vas lahko kdo napade ali celo ustrahuje. Ali pa se vam lahko zgodi, da bi vas hotel kdo tudi k čemu prisiliti. Vse to vas bo seveda napeljalo, da se boste morali braniti ter se postaviti zase.  Ne velja pa to le za vas. Mogoče bo to usmerjeno na osebo, ki vam je pri srcu – lahko ljubljeno osebo ali bližnjega prijatelja in boste branili njo/njega.  Časovno pa bi ta samoobramba ali varovanje in obramba drugega trajala kakšen teden – torej 7 dni, preden se vse skupaj dokonča in razplete.

3

AS MEČEV

Ta karta vam v mesecu novembru obljublja obdobje jasnosti in izvirnosti. Vaš intelekt bo resnično navdahnjen in iznajdljiv v reševanju različnih težav, problemov ali pa določenih nalog. Asi vedno obljubljajo nove začetke in As mečev ponuja nov začetek glede razjasnitve določenih zadev, ki so vas mučile v preteklosti ter za njih niste našli dolgoročne rešitve. Zdaj pa se boste iz zmede, nejasnosti in dvoma premaknili v obdobje uma, ki ne dvomi več in ve kaj je zanj pomembno in potrebno. Tako bi vas lahko v tem času potegnilo, da odrežete vse, kar vam ne služi več in kar vas omejuje, hkrati pa boste močno pridobili na samozavesti in se boste v težkih situacijah znali postaviti zase in za svoje cilje. Poleg tega pa vas bo v tem mesecu, poleg visokega zavedanja, spremljalo  tudi ustvarjalno mišljenje,  inovativnost  in intuitivno mišljenje. Lahko se vam bo porodila izvirna zamisel, lahko pa da boste imeli res intenzivne sanje. To je čas, ko vam resnično svari postanejo jasne in se vam zavest dvigne na višji nivo, kar vas lahko močno navdihne. Tako lahko v tem stanju tudi kaj ustvarite; napišete, narišete, kreirate ali se lotite kakšne druge raziskovalne naloge ali projekta. To je tudi čas, ko se lahko podate na pustolovščino, ustvarite podvig  ali ste uspešni pri doseganju jasno postavljenih in usmerjenih ciljev.

4

17 – ZVEZDA

Ta karta vas v mesecu novembru pelje na nov nivo samozavedanja in samospoštovanja. V tem mesecu boste tako po dolgem času spet v stanju, ko se boste končno zavedali, koliko ste vredni in se spraševali ali vam okolica daje tisto, kar resnično potrebujete in si zaslužite. Ker ste že na stopnji, ko lahko priznate drugim, kar so si zaslužili, zdaj zahtevate to tudi zase. In to vam bo v tem mesecu tudi uspelo, saj boste končno dosegli priznanje od drugih.  Zvezda je drugače simbol slave za osebne dosežke ali prikaz nevsakdanje ustvarjalnosti na dveh različnih področjih, torej ste lahko v tem obdobju nagrajeni za dve pomembni zadevi, ki ste jo do zdaj uspeli ustvariti ali dokončati. V tem mesecu vas bo spremljala tudi nadarjenost za intuicijo, zaznavo in kreiranje negativnih v pozitivna čustva, zato boste neustavljiv vir energije za druge in zato privlačni in atraktivni. V tem obdobju boste tudi z lahkoto uresničili vsako željo, če se boste usmerili na notranje vodstvo ter zaupali svoji intuiciji. Vendar vas ob tem ne sme  preveč zavesti vaše postavljanje meril kaj vse si želite, saj vas to lahko potisne v odmik od realnosti, zasanjanost in prevelika pričakovanja. Če bodo vaši cilji preveč  osnovani na domišljiji in nerealnih pričakovanjih, se namreč ne bodo mogli uresničiti.  Drugače vam ta karta v mesecu novembru prinaša nove, pozitivne izkušnje, boljše zdravje ter uresničenje realnih želja. Če ste na poti kreiranja novega, vam obljublja bleščečo perspektivo, tistim, ki pa ste usmerjeni v duhovnost pa željo po delanju dobrega, iskanje smisla in notranjega uresničenja. Ta karta namreč daje dobre temelje in uresničitev zastavljenega, če ne delujemo preveč  naivno in vemo kaj hočemo.

5

10. PALIC – ZATIRANJE

Ta karta kaže na to, da boste v novembru precej obremenjeni in pod pritiskom. Pomeni, da boste sami sebe na nek način zatirali in to do te meje, da se vam lahko zato pojavijo zastoji v sporazumevanju. Ta blokada pa lahko nastane zaradi strahu, kako bodo vaša sporočila sprejeta. Želeli boste 2 osebama nekaj sporočiti, vendar vas bo močno zadrževal strah, kako bosta to sprejela. Strah vas bo tega, da vas ne bosta razumela in tudi ukrepala ne. Strah vas bo ohromil in mogoče sploh ne boste povedali, kar vas teži. Najbrž je to povezano z vašim delom in dodatnimi obveznostmi, ki ste jih trenutno deležni v službi ali doma. Vse to, tako delo kot nezmožnost komuniciranja, pa vas lahko potisne v stres in obremenjenost, ker boste zaradi tega čutili velik pritisk. Zato je to čas, ko morate začeti razmišljati, katere stvari niso tako pomembne za vas in lahko počakajo ter katere so res nujne. Poleg tega vas bo najbrž strah, da bi komu rekli ne in ravno to vas bo privedlo do take obremenjenosti. Tako boste zatirali svoje potrebe in želje, da bi ustregli drugim, kar se najbrž vleče že 10 tednov, najhuje pa bo zadnjih 10 dni. To pa lahko vodi tudi v občutke ujetosti, ponižanosti in izčrpanosti. V tem mesecu boste tako res preveč delali, zato pazite tudi na svoje zdravje. Ker če si naložimo ali sprejmemo preveč odgovornosti, nas lahko kaj kmalu izda tudi zdravje.

6

KRALJICA MEČEV

Ta karta vam v mesecu novembru nosi nepristransko in objektivno  mišljenje, podkrepljeno z razumskim odločanjem, brez pretvarjanja, pa tudi brez prevelikega vpletanja čustev. Tako se boste odločali le na podlagi vašega razuma in boste želeli izključiti čustveno noto. V tem obdobju se vam lahko zgodi, da boste končno ugotovili kaj si želite, sploh na poslovnem področju in si boste začrtali jasne meje in se dobro organizirali za naprej. Ljudi, ki vam na tej vaši poti na služijo več ali pa so vas v preteklosti ranili, prevarali, vam lagali ali se do vas pretvarjali, boste z lahkoto odrezali. V tem času boste namreč okrepljeni z duševno jasnostjo, ki z bo lahkoto odstirala in rezala maske, vloge, oblike obrambe ali česarkoli, kar je nenaravno. Ta jasnost vam bo omogočila, da boste takoj prepoznali, s kom imate opravka. Tako boste hitro odkrivali pravo naravo vpletenih in vaši nasprotniki se bodo morali pripraviti na trda pogajanja, saj v tem času ne boste popuščali. Ravnali boste pošteno, na želje in čustva drugih pa se ne boste več pretirano odzivali. Bi pa lahko na trenutke v poslu tudi obupavali, saj ta karta prinaša tudi boj s okostenelimi in togimi pravili, s katerimi se boste morali spoprijeti, pa tudi nerazumevanje s strani določenih ljudi. V tem obdobju boste tudi opremljeni s hitrim razumevanjem, otroško nedolžnostjo in radovednostjo. Karta nakazuje tudi na razvoj svetovalskih sposobnosti in nadarjenost za terapevtsko delo, lahko pa tudi vi v tem obdobju obiščete svetovalca, psihologa, psihiatra ali terapevta, kjer boste dobili dober nasvet, ki vam bo razjasnil stvari. Lahko pa se vam  tudi zgodi, da v tem obdobju srečate osebo, ki je močna, samostojna, se ne boji ovir in se je pripravljena boriti za svoje pravice. Je tudi poštena, stvarna, bistra ter razmišlja logično. Lahko je vdova ali pa je že dolgo samska in zato težko navezuje stik z ljudmi ter je osamljena, lahko pa tudi sramežljiva. Drugače je ta oseba verjetno redoljubna in živi po ustaljenem redu.

Vas zanima, kaj vam kažejo karte?

Pokličite na 041/367-342 ali pišite na info@orakeljluci.si,
lahko pa si tudi brezplačno pogledate nov posnetek