Ciganke so zagotovo ene najbolj znanih, zanimivih in tudi najbolj privlačnih kart za vedeževanje in prerokovanje.

Te karte so karte ljudstva in glede na njihovo ime, bi lahko sklepali, da izvirajo iz romske tradicije. A te karte so bile v resnici prvotno zasnovane za višji, aristokratski sloj v Avstriji, natančneje na Dunaju. Še danes jih izdelujejo pri Piatniku, ki je danes s podružnicami vsepovsod v Evropi (Nemčija, Češka, Madžarska, ZDA)  največji avstrijski založnik iger v  Evropi. Tako so tudi Ciganke znane skoraj po celem svetu.

A verjetno se je izročilo teh kart, preden so bile natisnjene v tej obliki kot so sedaj, prenašalo iz roda v rod. Ime Ciganke pa so verjetno pridobile zaradi tega, ker so Romi vseeno ljudstvo, ki se je v zgodovini najbolj vtisnilo v spomin naše zavesti kot tisto, ki je bilo s prerokovanjem in napovedovanjem prihodnosti najbolj povezano. Romi so namreč potovali iz kraja v kraj in se preživljali s glasbo, igranjem inštrumentov, dramskimi igrami in  seveda tudi prerokovanjem. Romi  in tudi Cigani so še dane znani kot zelo intuitivno in z naravo povezano ljudstvo.  Ravno zato je logično, da so jim te karte blizu in so dobile ime po njih.

Te karte nimajo tako zapletene in kompleksne osnove, kot na primer TAROT KARTE in so bolj poenostavljene ter tudi  intuitivne. Vendar ne glede na svojo preprostost in enostavnost, dajejo možnost za edinstveno in celovito sliko posameznikovega življenja.

Ko se v te karte poglobiš, vidiš, da prinašajo obilo možnosti za interpretacijo in da lahko slikovito napovedo prihodnost, oziroma pokažejo na potenciale v prihodnosti.

Komplet Cigank vsebuje 36 kart z različnimi pomeni, ki pa sami po sebi niso ne dobri ne slabi. Vsaka enostavno nosi neko energijo, ki je lahko na dolgi rok za nas pozitivna, čeravno smo jo mogoče na začetku čutili kot slabo.

Ciganke so zelo dobre karte za prerokovanje in zanimive za tiste, ki želite, da se vam pokuka v prihodnost, zelo dobre pa so tudi za tiste, ki se želite naučiti, kako prerokovati, oziroma vedeževati.

Zelo so te karte primerne za začetnike, torej tiste, ki se s prerokovanjem še niste srečali in se želite na hiter način naučiti pomenov, simbolov kart ter njihove interpretacije ter povezovanja.

Sprejmite izziv, udeležite se tečaja cigank ali pa pokukajte v prihodnost.

Se želite povezati, sodelovati z mano ali se prijaviti na svetovanje ali izobraževanje?
Dosegljiva sem na telefonu:
041 / 367 – 342
ali emailu:
info@orakeljluci.si
lahko pa me kontaktirate tudi tukaj:
KONTAKT

CENIK STORITEV