Jyotish je indijska oziroma vedska astrologija, ki izvira iz pradavnih vedskih časov. Vedska civilizacija je cvetela okoli 1500 do 500 let pr. Kristusom, tako, da je znanje, ki izvira iz Ved (pisni viri iz tega obdobja) staro dobrih 3500 let ali še več.

Sama beseda Jyotish je sestavljena iz dveh sanskrtskih besed: »Jyoti«, kar pomeni svetloba ter »iša« oz. »išvara«, kar pomeni Stvarnik. Skupaj pa to pomeni ustvarjanje svetlobe.

Svetloba ima čarobno moč odganjanja teme in ko ta luč zasveti, nam osvetli našo pot v življenju. Na ta način lažje prepoznamo s čim smo se rodili (s kakšno energijo – vibracijo) ter razumemo, zakaj se nam v življenju pojavljajo težave, ovire, prepreke, bolezni… Poleg teh informacij, pa nam Jyotish ponuja tudi vedenje o tem kaj se bo v našem življenju še zgodilo ali spremenilo (v prihodnosti) in kako lahko na to vplivamo. Po Jyotishu imamo namreč svobodno voljo, kar pomeni, da lahko na prihajajoče dogodke sami vplivamo.

Namen Jyotisha je tako razumeti in spoznati preteklost, spremeniti sedanjost in izbrati prihodnost. Pri tem nam Jyotish ne ponuja le vedenja KAJ in KDAJ se bo nekaj zgodilo, temveč nam ponuja tudi UKREPE OZIROMA PREVENTIVO za zmanjšanje slabih tendenc ter izboljšanje dobrih. To je pravi biser Jyotisha.
Seveda pa namen Jyotisha ni le predvidevanje dogodkov, torej neko napovedovanje prihodnosti, temveč predvsem možnost poznavanja in spoznavanja samega sebe ter možnost spremembe, ki jo lahko naredimo le sami. Torej nam Jyotish ponuja znanje o nas, naši družini, pa tudi vedenje o tem, kako lahko situacijo izboljšamo, spremenimo, če je to potrebno. Jyotish je tako ena izmed najmočnejših tehnik duhovnega napredka. Lahko bi rekli, da nas Jyotish nagovarja naj se potrudimo razumeti preteklost, ter jo sprejmemo, naj se naučimo verjeti v sedanjost, da bo prihodnost drugačna in jo bomo sami izbrali!

Jyotish tako že v osnovi posamezniku ponuja spremembo, ki jo lahko vsak uresniči, če ima le pogum in voljo za to. Vendar se mora vsakdo najprej zavedati, da je sam ustvaril situacijo, v kateri se nahaja in je tudi za naprej le sam odgovoren za svoje življenje. Vse namreč izhaja iz nas samih. Mi sami smo kreatorji našega življenja. Naša duša si je sama izbrala to pot in tudi sama lahko nanjo vpliva v prihodnosti. To je tudi pravi pomen svobodne volje. Naša pretekla dejanja se zrcalijo v sedanjosti in tudi naše sedanje življenje, sedanja dejanja, ustvarjajo našo prihodnost. Vsi smo iz prejšnjih življenj prinesli karmo, ki pa jo ustvarjamo tudi v tem življenju.

Jyotish tako ponuja astrološko svetovanje, ki je informacija iz naše natalne karte in ki nam pomaga, da se seznanimo s tem, kaj smo prinesli v to manifestacijo (naša pretekla karma) ter kaj nas v tem življenju čaka (naša dharma). Karma je posledica našega delovanja v preteklosti in pa naše predvidljivo obnašanje v tem življenju, dharma pa so naše življenjske naloge v tem življenju, torej kakšen je naš namen na tem svetu. ​

Poleg tega pa nam Jyotish ponuja tudi rešitve za razrešitev oziroma izboljšanje naše karme, ki nas včasih lahko zelo obremenjuje. Ta karma se kaže v različnih težavnih okoliščinah nap. slabem zdravju,v težavah z odnosi, posebej v neprimernih ali težavnih družinskih in partnerskih odnosih, težavah v službi, na poslu in v statusu ter drugih težkih življenjskih okoliščinah. Te rešitve so preventivne tehnike, kar so poenostavljeno povedano, določene priporočljive naloge, ki naj bi jih posameznik opravljal v določenem dnevu in z določenim namenom. Te preventivne tehnike nam pomagajo izboljšati situacijo v našem življenju na vseh ravneh.

Jyotish je starodavno znanje, ki nas obogati na čisto poseben način. Njegov vpliv je izredno močan, saj nas kot posameznika popelje v luč uvida in v temeljito preobrazbo. Seznani nas s razlogi za naše ravnanje, odnos do stvari – z našo osebno karmo ter z našim poslanstvom – življenjskimi nalogami oziroma dharmo. V nas prebudi božansko iskro in navdih – Jyotir Vidja. Pomaga nam razumeti preteklost, sedanjost in prihodnost. Poleg osvetlitve naše življenjske poti, pa nam ponuja tudi preventivne tehnike, da izboljšamo naše življenje, saj imamo svobodno voljo in zato krmilo v svojih rokah.

Če želite stopiti na pot življenjske preobrazbe proti novemu znanju in svetlobi, smo za vas pravi odgovor in rešitev.

Se želite povezati, sodelovati z mano ali se prijaviti na svetovanje ali izobraževanje?
Dosegljiva sem na telefonu:
041 / 367 – 342
ali emailu:
info@orakeljluci.si
lahko pa me kontaktirate tudi tukaj:
KONTAKT

CENIK STORITEV