Tarot je umetnost polaganja kart in umetnost raziskovanja osebnosti, njenih slabosti in prednosti, talentov in darov ter njenih razočaranj in želja. Je simboličen zemljevid zavesti in starodavna knjiga modrosti, ki vizualno razkriva ustvarjalne zamisli in stanja zavesti, zabeležena v vseh kulturah.

Oseminsedemdeset simbolov upodablja arhetipe notranjih in zunanjih doživetij, ki prevladujejo v človekovem življenju.

Deli se na veliko arkano, ki razkriva principe življenja, splošne zakone in izkušnje, ki jih doživijo vsi pripadniki človeške vrste ter na malo arkano, v katero so vključeni naše misli (meči), naša čustva (čaše), energija, zaznavanje in spontanost (palice) in zunanja resničnost – denar, zdravje, odnosi, ustvarjalnost (diski).

Tarot se tako človeka dotakne kot celote in je psihološko – mitološko orodje, ki ga lahko uporabimo za razkritje darov in talentov psihe, za seznanjenje z njimi in za raziskovanje osebne psihopatologije (to so nevrotična stanja in težave – značajske motnje ali nerazvite dele naše narave ali kar je Jung označil kot »senčne dele osebnosti«). Tako je tarot zanesljiv pripomoček za pomoč človeku pri odganjanju njegovih notranjih in zunanjih demonov.

Ena najboljših zbirk tarota je Thoth tarot, ki ga je zasnoval Aleister Crowley, naslikala pa gospa Frieda Harris. Je zelo posebna, sploh zaradi vizualne kakovosti umetniške izvedbe in primerjalnega simbolizma. Gospa, ki je naslikala karte je izjavila:«Tarot lahko opišemo kot božjo slikanico, lahko ga primerjamo z nebeško partijo šaha, kjer barve kart premikamo po šahovnici štirih elementov.«

Zato sem se odločila, da pri šoli Tarota uporabljam Thot tarot, ker je izjemno zanimiv in kompleksen in če ga osvojite, lahko potem z lahkoto berete tudi vse druge komplete Tarotov.  Obstaja jih namreč res veliko vrst in vsak je po svoje poseben.

Pri tečaju pa uporabljam Cosmic Tarot, ki pa je enostavnejši in primeren za hitrejše učenje Tarota.

Vabim vas, da se skupaj z mano podate na novo pot, na kateri boste o Tarotu osvojili neprecenljivo znanje ter tako zrasli v samozavesti pri polaganju kart, ki vas bodo vsakodnevno učile in vas navdihovale.

Se želite povezati, sodelovati z mano ali se prijaviti na svetovanje ali izobraževanje?
Dosegljiva sem na telefonu:
041 / 367 – 342
ali emailu:
info@orakeljluci.si
lahko pa me kontaktirate tudi tukaj:
KONTAKT

CENIK STORITEV