Izberi Karto - "Pick a Card"

V 2o22 se ponovno vračajo karte Aleisterja Crowleya

Izberi karto, ki ti prva pade v oči – oziroma uporabi intuicijo – katera podoba te privlači, šele nato izberi zapise napisane v nadaljevanju.

Karte si sledijio od 1 – 6 od leve zgoraj do desne spodaj

1

Svečenica

Ta karta vam v mesecu januarju nosi močno intuitivno in ustvarjalno moč ter jasen vpogled. Velika želja po neodvisnosti, samoti in vpogledu vas bo potegnila v preživljanje časa v naravi in to večinoma brez družbe drugih ljudi. Intuicija se vam bo okrepila in lahko boste zaznali stvari, ki jih prej sploh niste opazili. Imeli boste željo, da sebe spoznate bolje in globje in ravno zato vam bo prijala narava, posebej ob vodi. Iskali boste ravnotežje in v odnosih boste spretno krmarili med mnenji različnih ljudi. Imeli boste izjemen občutek za diplomacijo in psihologijo in zato vam bo dana priložnost, da ta dar tudi spretno izkoristite. Samskim bo samota prijala in ne bodo se želeli vezati, vezanim pa se lahko v tem času zgodi vmešavanje kakšnih drugih oseb v njihovo vezo ali družino. Glede tega je potrebna previdnost, saj velika svečenica velikokrat nakazuje tretjo osebo, ki se vtika tam, kjer je najmanj potrebno. Ta oseba ima tudi veliko moč vplivanja, zato se vam svetuje previdnost, če bo pri vas res taka situacija. Na splošno pa ta karta kaže na lepe energije v tem mesecu, na občutek za ljubezen, harmonijo, lepoto in izražanje samospoštovanja. Velika svečenica je namreč tista, ki se zaveda svoje moči od znotraj in zato ne ne omejuje ne sebe, ne drugih. Izkoristite ta njen izjemen potencial.

2

Princesa mečev

Ta karta vam v mesecu januarju nosi izjemno sposobnost za premagovanje temačnih in depresivnih razpoloženj, ki jim boste ta mesec podvrženi. Tako boste, ne glede na skrbi, žalost, včasih celo zamorjenost in celo anksioznost, pripravljeni, da se s vsakodnevnimi težavami spopadete na praktičen, razumski in ustvarjalen način. Tako se boste tudi zlahka prizemljili, saj ne boste pustili, da vas slabo razpoloženje potre in onesposobi do te mere, da bi počeli, kar vas veseli in navdihuje. Zato se vam v tem času svetuje, da se poskušajte lotiti projekta ali ideje, ki si jo boste zlahka zamislili. Energija te karte obljublja namreč tudi produktivno uporabo zamisli in to po vaši meri. A ne glede na karkoli, v tem mesecu morate biti pripravljeni na precejšnjo nihanje razpoloženja, ki mu poskušajte kljubovati in ga kolikor bo možno držati na vajetih. To pa vam bo uspelo le s stalnim posvečanjem ustvarjalnim dejavnostim, komunikacijo s pozitivnimi  ljudmi ter gibanjem na svežem zraku. Le to vam lahko povrne dobro razpoloženje in vas naredi srečne, ko boste potrti zaradi depresivnih, negativnih misli. Ta karta lahko tudi nakazuje na vaše srečanje ali preživljanje prostega časa z osebo, ki je prizemljena, praktična, produktivna in ima zdravo pamet, vendar je ta oseba lahko na trenutke tudi depresivna, otožna in melanholična, se bori sama s seboj zaradi depresije in težkih, temačnih misli. Je sicer sposobna  kljubovati težavam in melanholiji, a jo na trenutke te lahko tudi precej potrejo. Glede zdravja vam ta karta v mesecu januarju nosi težave na psihičnem področju, konkretno so to težave zaradi nihanja razpoloženja od depresivnih misli do  kljubovanja le tem in tako poskušanja reševanja težav, ki se pojavljajo.

3

7. palic – pogum

Ta karta vam nosi v času meseca januarja duhovni pogum in poglabljanje vašega značaja preko novih življenjskih izkušenj. Tako se boste v tem mesecu najbrž drzno premaknili v nove smeri ter se boste želeli izraziti preko ustvarjalnosti in kreativnosti. Premaknil vas bo nov občutek za vrednote in tiste stvari, ki jih vi sami želite zagovarjati, ker se vam zdijo pomembne in vredne. Imeli boste tudi dovolj poguma in volje za tveganje v pomembnih stvareh, pa tudi za dviganje duhovne energije. Svojo duhovno energijo boste usmerili za izboljšanje ustvarjalnosti, za pogum in odločnost, pri tem pa boste s pokončno držo branili sebe, lastni prostor ali zasebnost. V tem obdobju se namreč lahko zgodi, da vas lahko kdo napade ali celo ustrahuje. Ali pa se vam lahko zgodi, da bi vas hotel kdo tudi k čemu prisiliti. Vse to vas bo seveda napeljalo, da se boste morali braniti ter se postaviti zase.  Ne velja pa to le za vas. Mogoče bo to usmerjeno na osebo, ki vam je pri srcu – lahko ljubljeno osebo ali bližnjega prijatelja in boste branili njo/njega.  Časovno pa bi ta samoobramba ali varovanje in obramba drugega trajala kakšen teden – torej 7 dni, preden se vse skupaj dokonča in razplete.

4

8 diskov – varčnost

Ta karta vam v mesecu januarju nosi potrebo po previdnost na področju telesa, torej na zdravstvenem področju ter od vas terja uravnoteženost in pazljivost. To pomeni, da morate biti v tem mesecu previdni pri prehrani, dietnemu režimu, če ste se ga lotili ter na splošno pri zdravju. Drugače energija te karte nosi talente za modrost, lepoto, red, ravnotežje in natančnost, ki jo boste deležni v tem mesecu, če ste to karto izbrali. Zelo boste usmerjeni na podrobnosti, na izpopolnjevanje ali osvojitev novih znanj, na nove obveznosti in naloge ter rast in razvoj vaše poslovnosti, kar bo zelo dobro vplivalo na delo, ki ga opravljate. Vendar pa morate biti pozorni, da pri osvajanju in pridobivanju novega, ne zapadete v pikolovstvo in pretirano previdnost pri delu, nerganje, kritičnost in perfekcionizem. Zavedajte se, da vam energija te karte v obdobju 8 dni oziroma tednov prinaša velik napredek pri vašem delu, saj ste zagotovo vztrajni, stabilni in delovni že nekaj časa, kar vam bo v tem času prineslo tudi pohvalo za vaš trud ter konkretne nagrade. Ta karta namreč obljublja razvoj, tudi že pobiranje plodov našega dela, obljublja pa tudi zaščito pred kakršnimi koli spremembami, ki smo jih v tem času deležni. Zato ne skrbite, delo bo opravljeno pravočasno, tudi če boste napredovali malo bolj počasi ter boste na koncu zagotovo ponosni nase in na opravljeno delo. Ta karta drugače prinaša tudi željo po varčevanju ali razporeditve privarčevanih sredstev, za kar je ta mesec nedvomno za vas ugoden.

5

9. palic – moč

Ta karta vam v mesecu januarju nosi večjo notranja moč, s katero boste bolj pripravljeni na reševanje morebitnih težav, ki bi se vam v tem mesecu lahko pojavile. Ta karta namreč ponazarja osebo, ki je precej pod pritiskom in je tik pred tem, da se od teh pritiskov skoraj zlomi. A v vas bo ta mesec še moč in vztrajnost, da te pritiske in bremena zdržite in se ne vdate. Ta mesec vam tako lahko prinese večji stres in nalaganje bremen, kot pa ste pričakovali in zato se vam svetuje previdnost. Kaj hitro nas lahko tak stres in pritiski privedejo v bolezen in izgorelost. Zato namenite nekaj časa zase, za spanje in počitek, da se vam kaj takega ne zgodi. Zaupajte svoji notranji intuiciji in duhovni moči, saj vam bo to prineslo zavedanje lastne zunanje moči,  s katero lahko zavestno krmarite med nastalimi težavami. Lahko se vam  v tem mesecu pojavijo  tudi skrbi, ki bi vas lahko obremenjevale in morile in bi ravno zato podlegli večjemu stresu. To pa je lahko vztrajanje v težki vezi, strah pred izgubo službe ali pa kakšni drugi problemi. Vendar ta karta govori, da so te skrbi in težave večinoma neupravičene in da se ponavadi uredijo v roku 9 dni ali tednov. Zato še počakajte in se ne vdajte, čeprav ste morda že kot utrujen bojevnik, ki bo skoraj padel pod velikimi bremeni. Zato je tako pomembna vaša notranja moč, da upate in se opominjate, da se bo vse uredilo. Vse to bo v  tem mesecu tudi vplivalo na vašo novo raven duhovne zavesti, saj če težke probleme vzdržimo, nas ti vedno ponesejo v večjo razumevanje življenja in njegovih silnic.

6

Vitez čaš

Ta karta vam v mesecu januarju nosi priložnost za globoko čustveno razmerje. ki vam bo polepšalo ta mesec. Če ste že v razmerju, se bo le-to poglobilo, možno je tudi, da boste od ljubljene/ga dobili ženitno ponudbo. Že oddani boste uživali v družinski sreči in vaš nivo energije se vam bo dvignil. Samskim ta karta prinaša odkrito ljubezensko ponudbo, ki jo lahko z lahkim srcem sprejmete, saj bo iskrena, brezpogojna in predana. Energija te karte velja tudi za poslovno področje, kjer se vam lahko pojavi zelo dobra poslovna ponudba, ki jo lahko zagotovo sprejmete, saj bodo tisti, ki vam jo bodo ponudili do vas odprti, odkriti in jim lahko zaupate. Sami boste na splošno vsem ljudem okoli vas razdajali ljubezen, boste širokosrčni in odprti ter pripravljeni tudi na odpuščanje in sočutje. Vendar vas lahko energija ta karte zapelje tudi v beg pred resničnostjo, v sanjarjenje ter v zatekanje v odvisnosti in iluzije. Svetuje se vam, da ste odkriti do sebe in svojih čustev. Lahko v tem mesecu srečate tudi moškega, ki je zvest, ljubeč in iskren, vendar je lahko tudi bolj občutljiv saj ga čustva vodijo bolj kot razum. Je moški, ki posluša svoje srce, vendar je lahko je v realnem svetu nepraktičen in naiven. Je sicer zvest svoji družini in ljudem s katerimi je zapleten v globoka čustvena razmerja ter je kot vitez na belem konju, za katerega bi pričakovali, da bo izpolnil vsa naša pričakovanja. Resnica pa je taka, da ko zveza postane bolj resna, se tak moški ohladi, saj je na trenutke nagnjen k zatiranju svojih čustev. Je lahko premeten, nepošten in sposoben zahrbtnih dejanj. Izziv te osebe je namreč v tem, da se mora v tem življenju naučiti obvladati svoj ego. Energija te karte pomeni tudi, da boste imeli opravka s pravnikom, poslovnežem ali umetnikom.

Zapisala: Uršula Zakrajšek

Vas zanima, kaj vam kažejo karte?

Pokličite na 041/367-342 ali pišite na info@orakeljluci.si,
lahko pa si tudi brezplačno pogledate nov posnetek