Izberi Karto - "Pick a Card"

V 2o21 se ponovno vračajo karte Aleisterja Crowleya

Izberi karto, ki ti prva pade v oči – oziroma uporabi intuicijo – katera podoba te privlači, šele nato izberi zapise napisane v nadaljevanju.

Karte si sledijio od 1 – 6 od leve zgoraj do desne spodaj.

1

7. mečev – jalovost, brezplodnost

Ta karta vam v mesecu OKTOBRU nosi dvome in zavlačevanje. V vas bodo veliki dvomi v smislu, da vam nekaj ne bo uspelo, pa ne glede na to kaj to je. Lahko to zadeva ljubezensko, poslovno ali kakšno drugo področje. Karta namreč govori predvsem o našem  miselnem svetu in ne toliko o resničnem dogajanju. Tako bodo vsi ti dvomi bolj v vaši glavi in v vaših predstavah, ni pa nujno da je to, kar vi mislite in si predstavljate, tudi res.  Tako boste pametovali, da nečesa ne morete in da se ne bo zgodilo, da vam tudi ne koristi in podobno. Take jalove misli vas bodo tako ustavljale in vam preprečevale, da bi napredovali. Jalovost je namreč želja po nečem in hkratno verovanje, da tega ne moremo dobiti in tako iščemo in navajamo razloge, zakaj se nekaj ne bo ali ne more zgoditi, oziroma zakaj se ne bo posrečilo. Tako mišljenje, ki ga boste  v tem mesecu deležni, pa vam bo prineslo le obupavanje, nazadovanje in vdanost v usodo, kar lahko traja 7 dni ali tednov. To je tako čas, da razmislite, ali se vam je kaj zgodilo, ko ste bili stari 7 let, v smislu poraza ali frustracije,  zdaj pa to podoživljate in se vam vse zdi vse brez smisla. Počutili se boste nemočni, negotovi in zato boste tudi negativno razmišljali. Tako vam lahko v mesecu oktobru vaš um resnično nagaja in vas ovira ter nasprotuje vašim  lastnim željam in idejam, zato bo lahko  za vas to mesec nemoči, brezupa in bega. Raje se boste umikali  kot delovali, poleg tega pa se boste še počutili krive, ker se ne boste sposobni odkrito spopasti s problemom. Zato se vam svetuje, da resnično razmislite in ste  odkriti do sebe in drugih, drugače tega ne boste sposobni rešiti. Svetuje se vam pa tudi previdnost v tem mesecu, saj ta karta v določenih primerih pomeni tudi laži in izdajo. V tem primeru se vam res ne svetuje umik, ampak odkrito soočenje s problemom. Čeravno vas bo mikalo, da se s tem ne bi ukvarjali in da bi pobegnili, poskušajte raje zadevo rešiti zdaj in ne kasneje, ker lahko drugače preraste v večji problem kot je sedaj.

2

2 diskov – sprememba

Ta karta vam v mesecu OKTOBRU nosi preobrazbo, torej obdobje sprememb, posebej na fizičnem nivoju, kar se tiče vašega telesa ali nečesa, kar se realizira v materialnem smislu, lahko financ ali česa drugega. Pri tej karti gre za simboliko jina in janga – torej pasivne in aktivne energije, ki predstavlja ravnotežje, ki pa ga dosežemo skozi dejavno spremembo, ki se vseskozi dogaja in je v nekem smislu neskončna. Sprememba je v našem življenju namreč edina stalnica. To pomeni, da tisto na kar se resnično v življenju lahko zanesemo, je sprememba. Ta bo zagotovo prišla, pa če si bomo to želeli ali ne. Karta konkretno nakazuje na neko pozitivno spremembo v našem notranjem svetu, ki pa se odrazi na ven v fizični manifestaciji. Uči vas, da se ne upirajte spremembi, temveč potujte z njo, saj se bodo stvari spreminjale če hočete ali ne. Konkretno lahko karta pomeni, da bomo v obdobju tega meseca najbrž bolj na tesnem z denarjem ali pa ne bomo vedeli, kam naj  denar naložimo, za kaj naj ga zapravimo. Tako se bomo mogoče ujeli v prelaganje denarja sem ter tja. Lahko, da se bomo odločali med več službami, ki nam bodo ponujene ali pa bomo hazardirali z denarjem. Na primer bomo želeli vlagati v sklade ali delnice. Dogajale se bodo različne  spremembe v denarju ali v dejavnostih, ki so z denarjem povezane. A dejstvo je, da bomo  negotovi ali neodločni, pa ne glede na to na kaj se bo ta sprememba navezovala. Tako je možno, da vas bo ta pretiran nadzor nad denarjem ali kakšno drugo dejavnostjo izčrpaval, namesto, da bi vam prinesel konkretni dosežek. Velika nevarnost pri tem je vaša slaba presoja, ki se vam lahko maščuje, če ne boste dobro razmislili kaj in kako. Vse to lahko traja do dveh tednov ali mesecev in se zavleče še globoko v naslednji mesec.  Tako se vam res svetuje, da dobro prerazporedite svoje finance in omilite prehod v spremembo, ki je neizogibna. To lahko naredite z natančnostjo in pozornostjo na detajle. Tako vam bo namreč tudi uspelo, saj ta karta pomeni tudi doseganje večje varnosti, stabilnosti in trdnosti.

3

8 palic – hitrost

Ta karta vam v mesec OKTOBER prinaša sposobnost hitrega obvladovanja notranjih konfliktov oziroma razdvojenosti in odločenost, da se spopadete s težavami, ovirami ali preprekami, ki ste jih bili deležni v krajšem preteklem obdobju. Zdaj vam bo dana možnost da te ovire obrnete v pozitivno smer, jih odstranite in tako končno razrešite nek zapleteni položaj. Tako je to res dober čas, da prekinete s odločanjem  ter tehtanjem in enostavno nekaj naredite, namesto, da čakate in še vedno tuhtate, kaj bi bilo za vas dobro, kot ste to počeli do sedaj. To pa boste lahko storili z uporabo hitrega, odkritega, dobro podanega in razumljivega sporazumevanja, na način, da vas bodo drugi slišali. S to karto vam je dana možnost, da stvari končno spravite v tek in prekinete zavlačevanje in to v roku  8 dni ali 8 tednov. To lahko storite z uporabo intuicije in duhovnega videnja, saj ta karta pomeni most med materialnim in duhovnim svetom – most k celovitosti, kar ponazarja mavrica na karti. To je zato tudi karta zadovoljstva in uspeha, saj pomeni gibanje in napredek. Pomeni tudi, da se stvari začnejo dogajati kar same od sebe, ne da bi vlagali veliko truda.  Zato bo za vas oktober res mesec olajšanja, saj boste končno deležni sprememb, ki si jih že dolgo želite. Drugače ta karta  obljublja tudi potovanje v tujino, odhod na krajše počitnice ali pa prejetje klica iz tujine, ki vas bo močno razveselil. To bo tudi obdobje brez stresov in težav.

4

Vesolje

Ta karta kaže na to, da boste v obdobju meseca OKTOBRA končno dosegli nekaj, za kar se trudite že zelo dolgo. Ta karta obljublja, da se je nekaj dokončalo, oziroma izpolnilo, zdaj pa je nastopil čas za nekaj novega ter za praznovanje že narejenega. Karta vam govori, da ste se prebili skozi težave in ovire, ker ste bili predani rasti in razvoju ter lahko zdaj žanjete, kar ste posejali v preteklosti. Dosegli ste tudi psihološko zrelost ter končali neko obdobje, ki se je izteklo in zdaj ste pripravljeni na čisto nove stvari. Konkretno lahko ta karta pomeni osvojitev zunanjih in notranjih lekcij, začetek ali konec šolanja, uresničitev načrtov, srečni konec nečesa ali doseg zastavljenega cilja. Lahko vam prinese tudi potovanje ali izlet, ker predstavlja željo po odkrivanju novih svetov, kultur in ljudi. Poleg tega pa lahko nakazuje na nekoga, ki se bori za spremembo v institucijah z okostenelim okoljem ali sistemom, je ekološko ozaveščen in bi rad v družbo prinesel neko pozitivno spremembo. Lahko tako osebo v mesecu oktobru srečate ali pa ste to vi sami.

5

Kočija

Ta karta vam v mesecu OKTOBRU nosi spremembe, veliko raznolikosti in spodbude. To je karta, ki konkretno spravi stvari v pogon. Torej, če se do zdaj niste mogli premakniti pri projektih oziroma dejavnostih, ki ste jih delali v preteklosti, vam bo v tem mesecu končno uspelo, da se boste premaknili. Imeli boste tudi željo, da bi naredili več stvari hkrati, tako, da to lahko pomeni, da vam bo uspelo spraviti v tek kar več projektov, načrtov, lahko pa da boste imeli v tem času tudi več zamisli ali interesov. Ta karta v vaše življenje nosi tudi željo po potovanju in lahko da se boste v tem mesecu odpravili na več kratkih ali pa na eno dolgo potovanje. Možno je tudi, da boste v tem času dobili dobro ponudbo za službo in se odločili za spremembo v tej smeri ali pa se premaknili v višje duhovne smeri, ki vas bodo navdihovale. Možno je tudi, da se boste morali odločiti med dvema pomembnima zadevama, a ne glede na to kaj  se boste odločili, bo izid za vas pozitiven. To je namreč karta, ki pomeni premik na boljše, pa četudi se moramo na poti soočati s kakšnimi težavami ali ovirami. V tem mesecu boste imeli tudi sposobnost, da premaknete tudi druge ljudi, ne le sami sebe in tako boste v tem času pravi spodbujevalci in navdihovalci. Upirali se boste, da bi se specializirali samo za eno stvar in ustvarjalne ideje, načrti, zamisli in projekti bodo kar bruhali iz vas. Vendar se vam vseeno svetuje preudarnost pred odločitvami v katero smer bi šli in kaj vse bi počeli, saj se v hitrosti kot jo daje kočija, lahko tudi v kakšno stvar preveč zaletimo. Ta karta namreč tudi pomeni, da ko sami krmarimo svoje življenje v eno ali drugo smer, se moramo pri tem modro odločati. Umetniki lahko v tem času odprejo svojo lastno delavnica ali atelje, kjer bo do izraza prišla njihova močna ustvarjalnost.

6

Kraljica mečev

Ta karta vam v mesecu OKTOBRU nosi nepristransko in objektivno  mišljenje, podkrepljeno z razumskim odločanjem, brez pretvarjanja, pa tudi brez prevelikega vpletanja čustev. Tako se boste odločali le na podlagi vašega razuma in boste želeli izključiti čustveno noto. V tem obdobju se vam lahko zgodi, da boste končno ugotovili kaj si želite, sploh na poslovnem področju in si boste začrtali jasne meje in se dobro organizirali za naprej. Ljudi, ki vam na tej vaši poti na služijo več ali pa so vas v preteklosti ranili, prevarali, vam lagali ali se do vas pretvarjali, boste z lahkoto odrezali. V tem času boste namreč okrepljeni z duševno jasnostjo, ki z bo lahkoto odstirala in rezala maske, vloge, oblike obrambe ali česarkoli, kar je nenaravno. Ta jasnost vam bo omogočila, da boste takoj prepoznali, s kom imate opravka. Tako boste hitro odkrivali pravo naravo vpletenih in vaši nasprotniki se bodo morali pripraviti na trda pogajanja, saj v tem času ne boste popuščali. Ravnali boste pošteno, na želje in čustva drugih pa se ne boste več pretirano odzivali. Bi pa lahko na trenutke v poslu tudi obupavali, saj ta karta prinaša tudi boj s okostenelimi in togimi pravili, s katerimi se boste morali spoprijeti, pa tudi nerazumevanje s strani določenih ljudi. V tem obdobju boste tudi opremljeni s hitrim razumevanjem, otroško nedolžnostjo in radovednostjo. Karta nakazuje tudi na razvoj svetovalskih sposobnosti in nadarjenost za terapevtsko delo, lahko pa tudi vi v tem obdobju obiščete svetovalca, psihologa, psihiatra ali terapevta, kjer boste dobili dober nasvet, ki vam bo razjasnil stvari. Lahko pa se vam  tudi zgodi, da v tem obdobju srečate osebo, ki je močna, samostojna, se ne boji ovir in se je pripravljena boriti za svoje pravice. Je tudi poštena, stvarna, bistra ter razmišlja logično. Lahko je vdova ali pa je že dolgo samska in zato težko navezuje stik z ljudmi ter je osamljena, lahko pa tudi sramežljiva. Drugače je ta oseba verjetno redoljubna in živi po ustaljenem redu.

Vas zanima, kaj vam kažejo karte?

Pokličite na 041/367-342 ali pišite na info@orakeljluci.si,
lahko pa si tudi brezplačno pogledate nov posnetek