Izberi Karto - "Pick a Card"

V 2o22 se ponovno vračajo karte Aleisterja Crowleya

Izberi karto, ki ti prva pade v oči – oziroma uporabi intuicijo – katera podoba te privlači, šele nato izberi zapise napisane v nadaljevanju.

Karte si sledijio od 1 – 6 od leve zgoraj do desne spodaj

1

Cesar

Ta karta vam v mesecu februarju prinaša dobre voditeljske in organizacijske sposobnosti, smisel za red in zakon, postavljanje struktur in mej, vodilno mesto v službi ali pa nadarjenost za začenjanje ustvarjalnih projektov, ki jih boste uspešno vodili čez cel mesec. Ta karta namreč kaže na sposobnost spraviti stvari v tek, saj nosi nadarjenost opažanja, kaj pri neki nalogi deluje in kaj ne in nam nosi zagotovilo, da nam bodo projekti in naloge, ki smo se jih lotili tudi uspele in nam prinesle še več možnosti za uspeh. Karta lahko nakazuje tudi preskok iz ene kariere v drugo ali iz enega delovnega mesta drugam, kar pa bo za vas pomenilo napredek ter nagrada za prejšnjo uspešnost in zagnano delo. Karta namreč obljublja pozitivno spremembo in skok po družbeni lestvici v poklicu in karieri ter prinaša obilje v vaše življenje. Zagotovo boste bolj vplivni in lahko da vas čaka vodenje nekega oddelka ali celo podjetja. Lahko pomeni tudi, da boste postali sami svoj šef in tako vodilni na svojem privat delovnem mestu. Nenazadnje pa vam ta karta v tem mesecu prinaša razrešitev odnosa z očetom ali očetovskimi figurami, lahko tudi avtoritetami v službi. Na splošno vam prinaša željo, da bi v tem času spravili svoje življenje v red ter ljudem okoli vas postavili zdrave meje. Lahko pa prinese tudi željo po potovanju, pustolovščini ali neki ustvarjalni spremembi v vašem življenju. Mogoče boste v tem mesecu srečali nekoga, ki je nadarjen v fotografiji, pisanju, umetnosti, pa tudi v konstruktivni kritiki, a je hkrati sočuten, dostojanstven, vitalen in prefinjen. Je pa tudi pionir na svojem področju, graditelj, izvrševalec in vizionar.

2

4. diskov – moč

Ta karta vam v mesecu februarju prinaša fizično moč, vitalnost, pa tudi osebno moč in večjo količino energije. Tako boste imeli v tem času občutek samozavesti in ter vas bo preveval občutek odsotnosti dvoma vase ter boste posedovali ambicijo po uresničevanju osebne moči, vitalnosti in ustvarjalnosti v zunanjem svetu. Imeli boste trdne temelje in boste sposobni postaviti tudi zdrave meje drugim, pa ni važno na katerem področju. Tako boste uspešno obranili svoj prostor, tako na področju odnosov, učenja, financ ali pa kje drugje. Ta karta namreč obljublja telesno, duhovno, čustveno in duševno povezanost z virom moči, vendar pa nas hkrati opozarja, da pri tem ne smemo biti preveč navezani na karkoli. Če smo namreč preveč navezani, se nam lahko zgodi, da zastane naša energija in ne teče več tako kot bi morala. Tako bi se vam lahko zgodilo, da boste v tem času preveč zadrževali energijo zase, kar pomeni, da se boste oklepali materialnih dobrin in vas bo dajala skopost, strah in skrbi v povezavi z materialnimi dobrinami ali pa se vam bo to dogajalo v odnosih in boste želeli koga preveč navezati nase. Ta karta pa lahko poleg takih izzivov, nosi tudi obratno sliko, saj nas uči, da naj v življenju iščemo ravnotežje pri pretoku energije, ne pa da zapadamo v skrajnosti. Ta druga skrajnost lahko pomeni, da pa boste v tem času delali preveč in se preveč razdajali za druge tako na materialnem področju, v odnosih ali kje drugje. V tem primeru pa nas ta karta uči, da moramo bolj poskrbeti zase, postaviti trdne temelji in mejo drugim ter da naj previdno varujemo, kar imamo ali kar smo zaslužili na področju materialnega ali v odnosih. Energija te karte bo trajala cel mesec, 4 tedne, lahko pa vas ti izzivi doletijo v časovnem razdobju 4 dni. Na finančnem področju si sicer morate postaviti dobre meje, vendar je ob tem potrebna pazljivost, da se ne boste preveč navezali na svoje dosežke in denar, ki ste ga zaslužili. Denar je energija, ki mora krožiti in le na tak način ga lahko najbolje oplemenitimo. Uravnovesite prejemanje in dajanje vašega denarja.

3

As mečev

Ta karta vam v mesecu februarju obljublja obdobje jasnosti in izvirnosti. Vaš intelekt bo resnično navdahnjen in iznajdljiv v reševanju različnih težav, problemov ali pa določenih nalog. Asi vedno obljubljajo nove začetke in As mečev ponuja nov začetek glede razjasnitve določenih zadev, ki so vas mučile v preteklosti ter za njih niste našli dolgoročne rešitve. Zdaj pa se boste iz zmede, nejasnosti in dvoma premaknili v obdobje uma, ki ne dvomi več in ve kaj je zanj pomembno in potrebno. Tako bi vas lahko v tem času potegnilo, da odrežete vse, kar vam ne služi več in kar vas omejuje, hkrati pa boste močno pridobili na samozavesti in se boste v težkih situacijah znali postaviti zase in za svoje cilje. Poleg tega pa vas bo v tem mesecu, poleg visokega zavedanja, spremljalo tudi ustvarjalno mišljenje, inovativnost in intuitivno mišljenje. Lahko se vam bo porodila izvirna zamisel, lahko pa da boste imeli res intenzivne sanje. To je čas, ko vam resnično stvari postanejo jasne in se vam zavest dvigne na višji nivo, kar vas lahko močno navdihne. Tako lahko v tem stanju tudi kaj ustvarite; napišete, narišete, kreirate ali se lotite kakšne druge raziskovalne naloge ali projekta. To je tudi čas, ko se lahko podate na pustolovščino, ustvarite podvig ali ste uspešni pri doseganju jasno postavljenih in usmerjenih ciljev.

4

Kraljica čaš

Ta karta vam v mesecu februarju prinaša odkritosrčnost do sebe in čustveno ravnotežje v odnosih z ljudmi, ki so vam čustveno precej blizu. Vse kar boste čutili navznoter, boste v tem mesecu želeli odsevati na ven in boste tako neke vrste čustveno ogledalo za druge. Pokazali boste drugim kaj v vas prebujajo in boste ta lepa občutja želeli deliti z njimi. Verjetno bodo to ljudje, ki vas imajo radi in jih vi ljubite nazaj, saj ta karta prebuja lepa in bogata čustva in prinaša veliko ljubezni in pozitivnosti v odnose. Tako boste lahko navdihovali in spodbujali druge, da se tudi čustveno odprejo in delijo svoja občutja z drugimi, saj boste obdarjeni s čustveno prizemljenostjo. Zelo boste veseli družbe otrok, saj boste nadarjeni za delo z njimi in ukvarjanje z stvarmi, ki otroke veselijo. To bodo igre, ki prebujajo bujno domišljijo in ustvarjalnost ali pa ustvarjalni projekti in naloge. Zelo vas bodo privlačila tudi umetnost, glasba in poezija. Tako boste v tem času zelo ustvarjalni, vendar morate paziti, da ne boste preveč sanjarili in kovali načrte za neuresničljive ideje, zamisli in projekte. Ta karta je namreč izjemno pozitivna, vendar lahko včasih prinese tudi idealizem in v nas prebudi neke vrste naivnost. Tako se v vas lahko pojavi prevelika vznesenost, to je zidanje gradov v oblakih in lahko tako izgubite stik z realnostjo. Dobro je, da se zavedate tega ter tudi v čustvih ne pretiravate preveč ter v tem času vseskozi razlikujete med resničnostjo, to je dejstvi ter med domišljijo. Lahko v tem času tudi srečate žensko osebo, ki je romantična, ima bujno domišljijo, je sočutna, idealistična in ustvarjalna. Lahko je tudi naivna, zida gradove v oblakih, a je izjemno nadarjena za delo z otroki in je po poklicu učiteljica ali vzgojiteljica. Lahko pa ta karta pomeni, da ste to tudi vi sami.

5

Zvezda

Ta karta vas v mesecu februarju pelje na nov nivo samozavedanja in samospoštovanja. V tem mesecu boste tako po dolgem času spet v stanju, ko se boste končno zavedali, koliko ste vredni in se spraševali ali vam okolica daje tisto, kar resnično potrebujete in si zaslužite. Ker ste že na stopnji, ko lahko priznate drugim, kar so si zaslužili, zdaj zahtevate to tudi zase. In to vam bo v tem mesecu tudi uspelo, saj boste končno dosegli priznanje od drugih.  Zvezda je drugače simbol slave za osebne dosežke ali prikaz nevsakdanje ustvarjalnosti na dveh različnih področjih, torej ste lahko v tem obdobju nagrajeni za dve pomembni zadevi, ki ste jo do zdaj uspeli ustvariti ali dokončati. V tem mesecu vas bo spremljala tudi nadarjenost za intuicijo, zaznavo in kreiranje negativnih v pozitivna čustva, zato boste neustavljiv vir energije za druge in zato privlačni in atraktivni. V tem obdobju boste tudi z lahkoto uresničili vsako željo, če se boste usmerili na notranje vodstvo ter zaupali svoji intuiciji. Vendar vas ob tem ne sme  preveč zavesti vaše postavljanje meril kaj vse si želite, saj vas to lahko potisne v odmik od realnosti, zasanjanost in prevelika pričakovanja. Če bodo vaši cilji preveč  osnovani na domišljiji in nerealnih pričakovanjih, se namreč ne bodo mogli uresničiti.  Drugače vam ta karta v tem mesecu prinaša nove, pozitivne izkušnje, boljše zdravje ter uresničenje realnih želja. Če ste na poti kreiranja novega, vam obljublja bleščečo perspektivo, tistim, ki pa ste usmerjeni v duhovnost pa željo po delanju dobrega, iskanje smisla in notranjega uresničenja. Ta karta namreč daje dobre temelje in uresničitev zastavljenega, če ne delujemo preveč  naivno in vemo kaj hočemo.

6

8. palic – hitrost

Ta karta vam v mesec februarju prinaša sposobnost hitrega obvladovanja notranjih konfliktov oziroma razdvojenosti in odločenost, da se spopadete s težavami, ovirami ali preprekami, ki ste jih bili deležni v krajšem preteklem obdobju. Zdaj vam bo dana možnost da te ovire obrnete v pozitivno smer, jih odstranite ter tako končno razrešite nek zapleteni položaj. Tako je to res dober čas, da prekinete s odločanjem  ter tehtanjem in enostavno nekaj naredite, namesto, da čakate in še vedno tuhtate, kaj bi bilo za vas dobro, kot ste to počeli do sedaj. To pa boste lahko storili z uporabo hitrega, odkritega, dobro podanega in razumljivega sporazumevanja, na način, da vas bodo drugi slišali. S to karto vam je dana možnost, da stvari končno spravite v tek in prekinete zavlačevanje in to v roku  8 dni ali 8 tednov. To lahko storite z uporabo intuicije in duhovnega videnja, saj ta karta pomeni most med materialnim in duhovnim svetom, torej most k celovitosti. To je zato tudi karta zadovoljstva in uspeha, saj pomeni gibanje in napredek. Pomeni tudi, da se stvari začnejo dogajati kar same od sebe, ne da bi vlagali veliko truda.  Zato bo za vas ta mesec res mesec olajšanja, saj boste končno deležni sprememb, ki si jih že dolgo želite. Drugače ta karta  obljublja tudi potovanje v tujino, odhod na krajše počitnice ali pa prejetje klica iz tujine, ki vas bo močno razveselil. To bo tudi obdobje brez stresov in težav. Na finančnem področju se bodo končno stvari premaknile v pozitivno smer in razrešili boste nek zapleten položaj na tem področju. Čakajo vas spremembe, morda potovanje ali telefonski klic, email ali pogovor o vaši denarni situaciji.

Zapisala: Uršula Zakrajšek

Vas zanima, kaj vam kažejo karte?

Pokličite na 041/367-342 ali pišite na info@orakeljluci.si,
lahko pa si tudi brezplačno pogledate nov posnetek