PRIHAJA SEZONA MRKOV – SONČEV MRK

10. 06. 2021 se bo zgodil Sončev mrk, ki bo nastopil v znamenju bika.

10. 6. 2021 bomo imeli Sončev mrk. Kadarkoli imamo mrke, se vedno dogajajo zanimive, močne stvari in stvari, ki so nepredvidljive in vplivajo še dolgo potem, ko so se že zgodile. Poleg tega nam v tem času marsikaj ni jasno, saj prihajajo na površje podzavestni vzorci in travme. So pa mrki zagotovo znanilci sprememb, ki pridejo, pa če smo nanje pripravljeni ali ne.

Sončni mrk se bo zgodil v biku v ozvezdju Mrigašira. Bik je zemeljsko znamenje, ki je nagnjeno k materializaciji idej, želja, zamisli ter konkretni uresničitvi le-teh. Stvari vedno želi preizkusiti, saj so mu pomembni otipljivi in vidni rezultati. Drugače je bik tudi znamenje, ki vedno išče povezanost, občutke in dobro komunikacijo z drugimi. Je nagnjen k umetnosti, zanesljivosti in vzdržnosti. Je tudi romantičen in strasten, a zna biti tudi precej konzervativen in materialno usmerjen. Vlada mu namreč Venera, planet denarja in ljubezni. Ozvezdje Mrigašira je ozvezdje, ki ga simbolizira jelen, ki nenehno nekaj išče. Lahko je to občutek pripadnosti ali doma, a dejstvo je, da prinaša neko vrsto negotovosti in neizpolnjenosti.

Venera se bo v času mrka nahajala v dvojčkih. To je zelo zanimiva situacija, saj dvojčku vlada Merkur, ki pa je že nekaj časa retrograden. Retrograden je in bo še nekaj časa v biku, torej v znamenju, kjer se bo mrk zgodil. Merkur bo retrograden vse do 22. 6. 2021. Poleg Merkurja in Sonca, pa bodo v tem času v biku sedeli še Luna in Rahu, ki sta ob Sončevem mrku vedno prisotna. Luna pa bo v tem času pod vplivom Marsa, ki se nahaja v raku, kateremu Luna vlada.

Vse to bo seveda močno popestrilo dogajanje na nebu, ki se bo seveda odrazilo v našem obnašanju, predvsem na čustvenem področju, v povezavi s komunikacijo. Poudarjena bo komunikacija v odnosih, kjer lahko pride do nerazumevanja in konfliktov. Pod vplivom retrogradnega Merkurja namreč ne bomo komunicirali dobro in se dostikrat ne bomo razumeli. To bo lahko privedlo do vznemirjenja, kar pa bo zagotovo vplivalo tudi na naša čustva in obratno. Vse to bo potenciral tudi Mars v raku, ki bo ustvaril strastno in močno čustveno energijo, ki lahko pod vplivom nerazumevanja v govoru, privede do resnično razburkanih emocij. In čustva bodo res razburkana. Tako zaradi Marsa kot tudi retrogradnega Merkurja. Pod vplivom retrogradnega Merkurja lahko namreč resnično delujemo zmedeno, smo v komunikacija nerazumljivi ali pa pridemo v stik z ljudmi, ki delujejo na tak način. Zato se v tem času potrudite, da ste čim bolj jasni v govoru, da vas bodo ljudje razumeli, če ne lahko nastanejo nesporazumi in prepiri, ki jih bo potem težko umiriti. Verjetno bomo razpravljali o različnih stvareh, za katere bi bilo mogoče bolje, da ostanejo skrite ali pa nam bo kaj ušlo, kar nam drugače zagotovo ne bi. Iskali bomo povezanost z drugimi ter občutek domačnosti in ljubezni. A ravno neprimerna komunikacija in različna interpretacija stvari bi te želje in potrebe lahko onemogočila, kar pa nas bo zagotovo vznemirilo. Iskanje zadovoljstva in miru bo fokus v našem življenju. Na koncu bomo uspeli urediti in sharmonizirati naše odnose, saj planetarne postavitve kažejo na ugodno razreševanje zadev, kljub oteženi komunikaciji in občutku nepotešenosti.

Drugače se bo v družbi pokazalo nezadovoljstvo in se odrazilo na zunaj. Ljudje niso več pripravljeni trpeti stvari, od katerih bi se vlade morale že zdavnaj umakniti. Veliko stvari bo prišlo na dan, saj Sonček mrk prinaša svetlobo in luč in zadeve končno postanejo jasne. Tako se bo v prihodnjih 6 mesecih pokazalo, kaj so vlade delale, prikrivale in kaj niso želele, da ljudje vidijo. V tem času se bo karma, vezana na države, vlade in vodstvene položaje, močno odplačevala in če nekdo v teh vrstah ni delal v dobro drugih, se bo moral zagovarjati pred množicami. Junij bo posebej napet mesec tudi V Sloveniji. V parlamentu bi lahko bilo veliko zmede in nejasnosti, posebej s ukrepi proti Coroni in pojavile bi se lahko še dodatne težave pri nabavi cepiv. Zagotovo bo v 6 mesecih prišla na vidno neka afera, v povezavi s tujino in zdravstvom, seveda v povezavi s financami, v ospredju pa bo tudi vse, kar je povezano s ceno nafte. Vendar se vidi tudi, da bo vlada uspešno premagovala zadeve in jih tudi uspela rešiti.

Tudi drugo dogajanje na nebu je precej zanimivo, Saturn in Pluton sta retrogradna, še vedno v znamenju kozoroga, Jupiter se je že nekaj časa nazaj premaknil v vodnarja, poleg njega pa se nahaja Neptun, Uran pa biva v ovnu. Vse to nakazuje na globalno krizo, ki prinaša zelo napete in močne energije ter se približuje vrhuncu. Vse negativno, kar je povzročila Corona kriza se odraža v ekonomiji in se bo še naprej. Ljudi precej zanima status in kariera ter seveda možnosti zaslužka, kjer pa je veliko nejasnosti, iluzij in nerealnih pričakovanj. Občutek varnosti se je porušil in ljudje so uvideli, da tega ni. Vse to pa lahko pri ljudeh sproži veliko nezadovoljstvo, ki se že in se še bo v naslednji 6 mesecih odražalo v številnih demonstracijah in uporih, povsod na svetu in tudi pri nas.

Zelo pomembno v tem času je, da se poskušamo povezati in poiskati svetle točke v našem življenju. Pa tudi pokazati hvaležnost, za vse kar imamo. Vesolje se vrti v svojih ritmih, mi pa imamo možnost, da s svojo svobodno voljo in delom na sebi uspešno krmarimo skozi njegovo turbulentno dogajanje. Spremenimo lahko namreč le sebe in tako pozitivno vplivamo na okolico. Le tako bomo našli mir in zadovoljstvo.

 

Zapisala: Uršula Zakrajšek

Vas zanima, kaj to pomeni za vas osebno?

Pokličite na 041/367-342 ali pišite na info@orakeljluci.si