Kaj nam prinašata Marec in April 2021?

Tako kot prejšnji mesec, se je in se bo konec marca in aprila veliko dogajalo.

Retrogradnosti ne bo, kar je zelo pozitivno. Zelo zanimiva je že bila postavitev Venere in Sonca, saj se je 25. 3. 2021 zgodil Cazimi, to je poravnana, takoj naslednji dan, 26. 3. pa se je zaključila Kalasarpa joga – ujetost med Rahuja in Ketuja.

31. 3. se bo Merkur prestavil iz vodnarja v ribi in se pridružil Veneri in Soncu, 5. 4. pa se bo Jupiter iz kozoroga premaknil v vodnarja. 10. 4. se bo Venera iz rib premaknila v ovna, 13. 4. pa se ji bo pridružilo še Sonce. Do zdaj sta se v biku družila Rahu in Mars, a ta se bo 13. 4. premaknil v dvojčka. Saturn ostaja v kozorogu, polna Luna – Ščip bo zasvetila 28. 3., medtem ko bo 12. 4. prazna Luna – Mlaj. Konec meseca, 27. 4. pa imamo spet polno Luno – Ščip.

Cazimi – to je poravnava Venere in Sonca ter traja le en dan. Takrat se odprejo vrata v bogastvo, razkošje, ljubezen in umetnost. Ta Cazimi je bil predvsem zanimiv zato, ker se je dogajal v ribah, Venera pa se v ribah izjemno dobro počuti in zato daje dobre rezultate. Ko se Venera poravna z Soncem, postane z njim kot eno in to prinaša posebne rezultate. Drugače so planeti, če so zelo blizu Sonca skurjeni in to se je v zadnjih tednih z Venero tudi dogajalo. Zato ni bila močna in ni imela takega vpliva, saj jo je Sonce ustavljalo. Zdaj pa se je s pomočjo Sonca in njegove svetlobe njen vpliv močno povečal, še posebej ker se je to dogajalo v znamenju rib. Ta vpliv se bo še nadaljeval zaradi polne Lune, ki se bo 28. 3. nahajala točno naproti Venere in Sonca. 25. 3. je zato bil izjemen dan za posel, za podpis pogodbe, za finančne transakcije in nakupe, posebej umetniška dela, stvari, povezane z lepoto ali avtomobile. To je bil tudi dober dan za izraz naklonjenosti o nekoga ali izpoved ljubezni, saj je bil to odličen dan za odnose in romantiko. Da je bil to res dober dan za investicije kaže tudi Jupiter, ki vlada ribam, v katerih Venera stoji. Jupitru, ki se sicer v kozorogu ne počuti najbolje, namreč že nekaj časa pomaga Saturnu. Ker Venera vlada biku, v katerem se že nekaj časa nahajata Rahu in Mars, je to verjetno zelo vplivalo tudi na borzo, finance na splošno in na plano so prišel skrite stvari v povezavi z denarjem in investicijami – pri nas plače v zdravstvu.

Mars, ki se zdaj druži z Rahujem, se bo 13. 4. premaknil v dvojčka. V biku je bila njegova energija v povezavi z Rahujem potencirana z agresijo, pa tudi močjo in večjo zavzetostjo, predvsem na področju financ in akumuliranja bogastva, poleg tega pa tudi na področju govora, kjer se do zdaj nismo držali nazaj, ampak smo se znali kar jezno in trmasto zavzemati za svoja stališča ter braniti tisto, kar mislimo, da je prav za nas. Poleg tega je bilo več agresije v domovih, kar se je izrazilo v številnih nesrečah, na žalost tudi velikem nasilju, celo umorih. Ta energija se bo malo umirila, ko se bo Mars premaknil v dvojčka. Sicer bo še vedno vplival na govor, saj dvojčku vlada Merkur, planet komunikacije, govora in pisanja, a njegov vpliv ne bo tako izrazit. Dvojčki bodo imeli več energije in moči, posebej pri reševanju težav, problemov in pri služenju denarja. Več časa si bodo vzeli tudi za prijatelje in šport.

Kala Sarpa joga, ki traja že od 10. 1. 2021, z rednimi prekinitvami zaradi hitrega gibanja Lune, se je 26. 3. končno zaključila in zadihali bomo bolj sproščeno.

Ta joga pomeni ujetost med Rahuja in Ketuja. Rahu in Ketu, ki nista planeta, ampak matematični točki in v natalni karti posameznika  predstavljata karmo. In tako je ujetost planetov med njima lahko karmično precej obremenjujoča. V tem času se je dogajalo večje karmično čiščenje kot ponavadi, na površje so priplavali strahovi, soočali pa smo se z večjimi izzivi in težavami. Imeli smo namreč občutek, da smo na nek način ujeti v določene situacije, saj je Kala sarpa joga vplivala na to, da smo imeli manj svobodne volje in smo bili precej omejeni. Kar je seveda res, saj se ukrepi glede Corone še vedno niso zaključili. Ujetost je bila vezana na posel, službo, kot tudi na področja druženja in prijateljstva. Bilo je več občutkov osamljenosti, pa tudi nerazumljenosti. Posebej glede cepljenja so imeli in še imajo nekateri ljudje občutek, da je to neka prisila, saj so nas in nas še vedno prepričujejo, da brez tega ne bomo mogli normalo zaživeti, oziroma živeti tako, kot smo pred izbruhom tega virusa.

31. 3. se bo Merkur prestavil iz vodnarja v ribi in se pridružil Veneri in Soncu, kar bo našo komunikacijo naredilo sicer odločno, a tudi bolj mehko in nežno. Merkur je v ribah nekoliko »zgubljen«, ljudje pa so pod njegovim vplivom zasanjani in nepraktični. Tako bomo imeli dobre in zanimive ideje, ki pa ne bodo imele preveč dobrega potenciala, da se uresničijo.

5. 4. se bo Jupiter iz kozoroga premaknil v vodnarja, kjer bo ostal do 14. septembra, ko se bo zaradi retrogradnosti ponovno vrnil v kozoroga, 20. 11. pa se bo spet dokončno premaknil nazaj v vodnarja. Tako kot kozorogu, tudi vodnarju vlada Saturn, vendar se Jupiter v vodnarju vseeno počuti bolje kot v kozorogu. Kako bo ta tranzit vplival na vsakega izmed nas, je seveda odvisno od tega, kje v vaši natalni karti se Saturn in vodnar nahajata in kakšen je njun vpliv. Na splošno pa bo vpliv Jupitra v vodnarju kar dober. Omejitve glede druženja se bodo razrahljale in spet se bomo lahko družili. Sicer le do določene meje, a vseeno. Do 14. 9 tako lahko pričakujemo rahljanje ukrepov, ki se bodo na jesen spet malce zaostrili. Znamenje vodnarja namreč predstavlja prijatelje, znance, pa tudi skupine, množice, srečanja in druženje. Predstavlja tudi prihodke in dobitke, tako, da bo Jupiter v vodnarju prinesel obilo priložnosti za zaslužek, če jih bomo le zaznali in izkoristili. Načrti se nam bodo lažje realizirali kot prej, ko smo se sicer trudili in delali na projektih, a se nam niso tako zelo obrestovali ali pa jih sploh nismo mogli realizirati. Zdaj se bo to spremenilo, zato bomo bolj optimistični in zadeve se nam bodo odvijale lažje in hitreje, kot prej, ko je bil Jupiter v kozorogu. Tam so bile restrikcije in omejitve večje, le-te se bodo zdaj precej sprostile. Tako bo ekonomija v tem času spet zacvetela. V tem času bomo bolj sočutni in prijazni, pa tudi bolj povezani z družino in skupnostjo, bolj bomo tudi vezani na tradicijo in običaje. Bolj se bomo pripravljeni učiti in tako bomo tudi bolj uspešni v tem, kar si bomo zadali. Vse, kar smo načrtovali v času, ko je bil Jupiter v kozorogu, se bo zdaj lahko končno uresničilo in lahko bomo poželi sadove svoje dela. V tem času bo veliko ljudi potegnilo v zamenjavo delovnega mesta, to je službe, pa tudi doma, lahko pa da bomo na tem področju sprejemali večje odločitve. A ne glede na to, kaj se nam bo dogajalo, zagotovo bom lažje zadihali in se počutili svobodnejše.

10. 4. se bo Venera iz rib premaknila v ovna, 13. 4. pa se ji bo pridružilo še Sonce. Prinesla nam bo željo po lepšanju telesa in spreminjanju videza, saj nam bo v tem času izjemno pomembno, kako izgledamo v očeh drugih, posebej nasprotnega spola. Veliko se bomo ukvarjali z odnosi in romantiko. Imeli bomo novo energijo in veliko želje, da vstopimo v vezo z nekom. Priložnosti, z Jupitrom v vodnarju in pri rahljanju ukrepov, bo zagotovo več. Izkoristimo jih!

Pozicija Saturna v kozorogu še vedno nakazuje na odmik od družbe, prijateljev in znancev ter prinaša ujetost in zaprtost na globalni ravni. Tako bodo ukrepi zaradi Korona virusa še kar nekaj časa trajali. Po 27. 3., posebej pa 5. 4. se bodo ukrepi sicer že malo začeli sproščati, a ne vsi. Tako bomo bolj ali manj zaprti in brez socialnega druženja vsaj še do konca aprila 2022, z občasnimi prekinitvami, pa tudi še kasneje.

Polna Luna – Ščip bo zasvetila 28. 3., medtem ko bo 12. 4. prazna Luna – Mlaj. Konec meseca, 27. 4. pa imamo spet polno Luno – Ščip.

Polna Luna 28. 3. prinaša določene skrbi in razmislek v povezavi z rutino in delom, ki ga vlagamo v dom, pa tudi v službo, prihodke in prijatelje. Imeli bomo željo po razporejanju nalog, ki se jih bomo lotevali natančno in precej pikolovsko. Ne bodimo preveč nergaški in zahtevni. Naloge pravično razdelimo, saj se nam bo to obrestovalo. Pojdimo v naravo ali se lotimo športa, zbistril nam bo misli in nas naredil prijetnejše. Ta čas je dobro, da pazimo pri pogovorih s prijatelji. Nek odnos se lahko spremeni!

Mlaj 12. 4. nas bo popeljal v samoto, meditacijo in mir. Zasanjani bomo, lahko nepraktični. Najbolje da se v tem času ne lotevamo novih zadev, počakajmo raje dan ali dva, potem pa lahko.

Polna Luna 27. 4. v tehtnici nas bo popeljala v razmišljanje o odnosih. Odnosi nam bodo pomembni in želeli si bomo povezanosti, ljubezni in harmonije. Vendar se moramo ob tem paziti močnega ega, saj bi lahko naše ravnanje izhajalo iz naše želje po pozornosti in po tem, da se nam ugodi. Tako bomo vztrajali pri svojem, ne glede na situacijo, o stvareh pa se ne bomo želeli pogovarjati. V službi bi lahko imeli, ne glede na željo po harmoniji, težave z nadrejenimi, nadrejeni pa se morajo paziti prevelike zahtevnosti in egoizma. Paziti moramo na energijo, lahko se pojavijo strahovi glede nekega odnosa v družini. Kuhala nas bo notranja jeza, a težko bomo spregovorili o problemih. V poslu, službi bomo učinkoviti, delovni in vztrajni, dobro kaže tudi glede financ. Delovni bodo končno želi sadove svojega dela, kar se bo na financah zelo poznalo. Končno bomo tudi lahko zaključili projekte, ki so vlekli že kar nekaj časa.

Zapisala: Uršula Zakrajšek

Vas zanima, kaj vam kažejo zvezde?

Pokličite na 041/367-342 ali pišite na info@orakeljluci.si