Kaj nam letos prinaša Februar?

Februar bo izredno zanimiv mesec, saj se bo v tem mesecu dogajalo marsikaj. Merkur bo retrograden že s koncem januarja ter skoraj ves mesec v februarju, vse do 21. 2. Nekaj dni bo retrograden v vodnarju, vendar se bo v začetku februarja premaknil v kozoroga, kjer se bo družil kar s štirimi planeti; s Soncem, Jupitrom, Saturnom in Venero. Kasneje se mu bo pridružila še Luna, tako, da bo v znamenju kozoroga bivalo kar 6 planetov, oziroma 7, če upoštevamo še Plutona. Kadarkoli se v nekem znamenju nahaja toliko planetov, 3 ali več, temu v astrologiji pravimo Stellium. Poleg Stelliuma pa bo s pridruženo Luno ustvarjena tudi kalasarpa joga – ujetost med Rahuja in Ketuja.

Retrograden Merkur v  kozorogu bo prinesel zelo pestro dogajanje, posebej na področju posla, službe, kariere in statusa. Potrebna bo pazljivost pri komunikaciji do poslovnih partnerjev in sodelavcev v službi, veliko bo nerazumevanja, konfliktov in nejasnosti. Pod vplivom Saturna, Jupitra, Sonca in Venere bo situacija res pestra. V odnosih bomo želeli uveljaviti svojo voljo in cilje, a velikokrat na neprimeren način. Zato se svetuje previdnost v tem času ter premišljenost, da zaradi neprevidnosti ne izgubimo kakšnega dobrega posla ali pa poslovnega partnerja. Kar 5 planetov, kasneje še Luna, v znamenju kozoroga bo lahko peljalo v kaos in nemir, namesto v mirno razreševanje zadev. To se bo poznalo tudi pri vladah, ki bodo sprejemale nerazumne ukrepe, kar bo v svetu vodilo v nesoglasja in prepire.

V tem času se tako svetuje, da se držimo rutine, da posvečamo več pozornosti starim projektov, da ne pride do nesoglasij v delovnem okolju. Le na tak način se lahko doseže uspeh, drugače bo izjemno veliko nerazumevanja in sporov.

V času Merkurjeve retrogradnosti se namreč na splošno ne svetuje začenjati novih projektov ali poslov, podpisovanj pogodb in kupovanja novih stvari (posebej tehnične opreme). Lahko pa ta čas izkoristite za čiščenje, popravljanje za nazaj ali urejanje nedokončanih zadev.

Stellium – združeni planeti v enem znamenju nam bodo prinesli veliko novega in bodo vplivali na prihodnost. Posebej, ker bo 11. 2. nova Luna, ki bo energije vse teh planetov premaknila naprej. Ker se to dogaja v znamenju kozoroga, ki predstavlja posel in službo, pa tudi status, se bo veliko dogajalo na tem področju. Tako nam bo področje posla in službe, pa tudi statusa izjemno pomembno. Veliko bomo razmišljali o tem, o prihodnosti, o odnosih v službi, pa tudi o odgovornosti, ki jo sprejemamo vsak dan v povezavi s poslom in službo. Ta pozicija kaže tudi na strah, skrb in večjo tekmovalnost na poslovnem področju. Predvsem je v ospredju tekanje za zaslužkom in želja po varnosti. Strah pred tem ali bomo imeli denar ali ne, bo precej velik. Odgovorni na delovnih mestih in delodajalci bi se v tem času lahko pokazali kot zelo strogi, brezčutni in neusmiljeni, podrejeni pa bodo imeli težavo pri izražanju svojih želja in uresničevanju svojih potencialov. V ospredju bo le zaslužek in malo bo sočutja in razumevanja. Še bolj kot je že bila, bo zaželjena vztrajnost, tekmovalnost in brezobzirna tekma za denar. V takem težkem vzdušju bomo uspevali le z disciplino, rutino in vztrajnostjo, saj se bo tistim, ki bodo izjemno delavni, to poznalo pri precej večjem zaslužku. Nadrejeni bodo delavne namreč nagradili, lenim in nezainteresiranim pa se ne piše najbolje. Tako je dobro, da smo praktični, vztrajni in da delo dokončamo do roka, poleg tega pa tudi odprti za nove priložnosti, ki jih bo na področju posla dovolj. V tem primeru bomo deležni tudi podpore in pomoči. Postavimo si realne cilje in se jih držimo! Bo pa napredek počasen in na hitri rok se ne bo uresničila nobena stvar.

Z vstopom Lune v kozoroga, oziroma že nekaj dni prej, se bo ustvarila tudi popolna Kala Sarpa joga – kača časa. Drugače Kala Sarpa joga traja že od 10. 1. 2021 in bo z rednimi prekinitvami zaradi hitrega gibanja Lune trajala vse do 27. 3. Ta joga pomeni ujetost med prej Rahuja in Ketuja. Rahu in Ketu, ki nista planeta, ampak matematični točki, v natalni karti posameznika predstavljata karmo. In tako je ujetost planetov med njima lahko karmično precej obremenjujoča. Tako se bo v tem času dogajalo večje karmično čiščenje kot ponavadi, na površje lahko priplavajo strahovi, soočali se bomo z večjimi izzivi in težavami. Rešitev za lažje prenašanje take situacije je delo na sebi, meditacija, branje duhovnih knjig, mantranje, predvsem pa sprejemanje. Imeli bomo namreč občutek, da smo na nek način ujeti v določene situacije, saj Kala sarpa joga prinaša manj svobodne volje in nas na nek način omeji. Ujetost bo vezana na poslovno področje in področje prijateljstva. Imeli bomo lahko občutek, da se kot posamezniki težko izrazimo in da nismo slišani. Velikokrat se bomo tako počutili osamljene in nerazumljene.

Pozicija Saturna v kozorogu nakazuje tudi na odmik od družbe, prijateljev in znancev in poleg Kala Sarpe joge prinaša ujetost in zaprtost na globalni ravni. Tako bodo ukrepi zaradi Korona virusa še kar nekaj časa trajali. Po 27. 3. se bodo ukrepi že malo začeli sproščati, a ne vsi. Tako bomo bolj ali manj zaprti in brez socialnega druženja vsaj še do konca aprila 2022, z občasnimi prekinitvami.

Zapisala: Uršula Zakrajšek

Vas zanima, kaj vam kažejo zvezde?

Pokličite na 041/367-342 ali pišite na info@orakeljluci.si