ASTROLOŠKA NAPOVED PO VEDSKI ASTROLOGIJI – SEPTEMBER 2021

Napoved za september 2021 – VEDSKA ASTROLOGIJA – JYOTISH

Seveda bo mesec september 2021 spet precej zanimiv in ne samo za astrološke navdušence, ampak tudi za druge. Planeti se dotikajo in vplivajo na vse nas, pa če to hočemo ali ne. Ritmi vesolja lahko tako precej razburkajo ozračje in svet, kjer bivamo kot zemeljska bitja. Tako bo tudi zdaj.

Da se že zelo razburkano in pestro dogajanje vleče že od druge polovice avgusta in da bo tako še neprej, sta in bosta  poskrbela Mars, planeta energije, pa tudi jeze in nemira ter Sonce, ki predstavlja našo osebnost, kariero in zdravje, predstavlja pa tudi očeta, vlado in oblast na splošno. Mars se namreč že od 17. 8. nahaja zelo blizu Sonca in je zato “skurjen”, čemur s tujko pravimo COMBUST – izgorevanje ter je zato bolj odmaknjen od zemlje kot ponavadi, če to pogledamo z vidika astronomije. Tak bo kar dolgo, vse do 28. 11. 2021.

V tem obdobju bo Mars potoval od znamenja ognjenega leva, skozi zemeljsko devico in zadnje še skozi zračno tehtnico. Ta znamenja bodo tako najbolj čutila to pozicijo Marsa, saj bo na njih močno vplivala. To pomeni, če imate ascendent v teh znamenjih ali pa Sonce in Luno, je to pomembna informacija za vas, saj bo to precej vplivalo na vas osebno. Mars se je že avgusta nahajal v levu in tam bo ostal do 6. septembra, ko se bo premaknil v devico. Njegova pozicija, ko stoji tako blizu Sonca, je že pripeljala do vrsto eksplozivnih in težkih situacija, dober primer  tega je situacija v Afganistanu. Razgreto ozračje, spori in konflikti pa se bodo nadaljevali še v začetek septembra in kasneje. V ospredju bo tudi Covid problematika, saj bo le-ta povezava prinesla še več nemirov, frustracij in odpora na področju nošenja mask, cepljenja ter groženj pred zapiranjem in omejevanjem svobode. Predvsem se bo to kazalo na pritisku vlad do opozarjanja naše osebne odgovornosti do zdravja, saj se Mars nahaja v levu, ki predstavlja individualnost v odnosu do kolektivne odgovornosti, ki pa jo predstavlja vodnar, v katerem se trenutno nahaja retrogradni Jupiter in kateri stoji naproti Soncu in Marsu.

Jupiter nas že nekaj čas opominja, da naj urejamo stvari za nazaj in da naj bomo v odnosu do drugih, strpni, potrpežljivi in humani. Kot posamezniki smo tako prisiljeni se podrediti množici, kar pa v nas lahko sproža jezo, nezadovoljstvo in močne frustracije. Vse to se seveda izraža in se še bo v odporu do vladnih zahtev, proti katerim se vršijo demonstracije nezadovoljnih množic. Na splošno bo po svetu veliko eksplozivnosti, sprožala se bo  vrsta ognjenih, tudi negativnih čustev, od besa, agresije in drugih negativnih odzivov, povezanih z jezo in željo po doseganju svojega prav.

V pozitivnem smislu pa je to tudi čas, ko lahko kot osebe delamo na svoji samozavesti, moči in jasnosti v tem kaj želimo v svojem življenju. Tako bomo bolj odporni in odločeni v ciljih, ki smo si jih zadali ter bomo tudi bolj konsistentni, vztrajni in fokusirani. Bližina Sonca in Marsa namreč vpliva tudi na ta način in če se bomo res znali vzdržati prevelike impulzivnosti in agresivnosti, je to lahko za vse nas dober tranzit. Posebej to velja za leve, device in tehtnice, kot sem omenila že prej. V začetku septembra bomo tako usmerjeni v našo osebno moč in doseganje ciljev, kar je dobro izkoristiti. To velja za čas, ko bo Mars skupaj z Soncem v levu. Ko pa se bo premaknil v razsodno devico pa bodo na plano prišle tudi zanimive ideje, komunikacija, organizacija, zelo v ospredju pa bodo tudi vprašanja šole in izobraževanja. Tako bo veliko pogovorov glede organizacije v šolah, nošenja mask in obnašanja v šolah na splošno. Poleg tega bo Mars v devici prinesel veliko delovnega zagona, želje po pomoči drugim, tako, da bomo svojo energijo bolj usmerjali v dobrobit drugih in ne toliko v svoje frustracije in jezo. Mars bo tu namreč bival z Merkurjem, kar bo v odnose prineslo več prilagodljivosti, fleksibilnosti, pa tudi igrivosti pri zahtevah in željah vsakega od nas.

Naj omenim še Venero in Merkurja, ki se bosta v začetku septembra 2021 nahajala v devici, kar je zelo dobro za Merkurja, ne pa toliko za Venero. Merkur je namreč v znamenju device doma, Venera pa se tu ne počuti najbolje, saj je v devici debilitirana. To bo v začetku septembra naredilo odnose precej težje.  A situacija se bo po 5. 9. spremenila precej na bolje, saj se bo Venera premaknila v tehtnico. Tukaj se ji bo kmalu, to je 22. 9. pridružil  še Merkur.

  1. 9. se bo Merkur iz direktnega gibanja obrnil v retrogradnost in bo retrograden vse do 18. 10. 2021. Zaradi retrogradnosti se bo začetek oktobra vrnil nazaj v devico in tako bomo lahko dlje čas čutili njegov pozitivni vpliv. Posebej zato, ker se Merkurjeva retrogradnost dogaja v zemeljskih in zračnih znamenjih.

Dnevi retrogradnega Merkurja so drugače lahko vseeno precej naporni, posebej kar se tiče komunikacije, tako, da je po 27. 9 naglašena pazljivost pri govoru. Lahko pa se zaplete tudi pri poslovnih zadevah, urejanju papirjev ali v prometu. Na splošno se pri retrogradnem Merkurju ne svetuje, da začenjate kaj na novo, se pa svetuje pospravljanje in urejanje za nazaj.

Oba, tako Venera kot Merkur bosta močna čez cel september, Merkur bo namreč v začetku septembra Veneri pomagal, saj bo ob njegovem prehodu v devico v odnosih in partnerstvu več upanja, optimizma, diplomacije, pa tudi humorja. Merkur je v devici namreč zelo močan in to v pozitivnem smislu in njegova pozicija bo prispevala tudi k izboljšanju zdravljenja na vseh področjih, pomagal bo pri novih zdravilih, posebej za Covid, poleg tega pa se zna zgoditi, da bo tudi virus v tem času močnejši. Se bo pa situacija na splošno in posebej v odnosih izboljšala po premiku Venere v tehtnico, ki prinaša diplomacijo, strpnost in kompromise. V vseeno bomo ob skurjenem Marsu v komunikaciji potrebovali določeno mero potrpežljivosti, če bomo hoteli dobro zvoziti to obdobje. Posebej konec septembra. K vsej tej napeti energiji bo močno prispeval tudi Uran, ki se že dalj časa nahaja v ovnu in je retrograden.  Uran je drugače planet prebujenja, saj nas s svojim delovanjem rad šokira zaradi nepredvidljivosti in direktnosti. Poleg Merkurja in Marsa bo tako tudi on bo vplival na naše odnose, ki bodo pod njegovim vplivom bolj ognjeviti in strastni. Nam pa bo, kot Mars tudi Uran pomagal, da se postavimo zase in za svoje pravice.   

V tem obdobju je zato zelo priporočljivo,  da se umirjate in  meditirate, kadar lahko in na ta način ohranjate mirno kri in dobre živce.  Posebej to velja za prvo polovico septembra. V tem času  bosta namreč tudi Neptun in Jupiter (oba retrogradna) stala naproti Sonca, kar bo močno vplivalo tako na razkrivanje resnice ko tudi na naše najgloblje nezavedne vzorce, ki bodo prišli na plano. 

Jupiter je in bo še vedno retrograden, prav tako Saturn, kar pomeni, da sta bližje zemlji kot poprej, ko nista bila retrogradna. Retrogradna bosta cel september. Saturn bo v tem času ostal v znamenju kozoroga, Jupiter pa se bo zaradi retrogradnosti 14. 9. zopet premaknil nazaj iz vodnarja v kozoroga in se tu pridružil Saturnu. To bo tako čas, da se še vedno ozremo nazaj in popravimo ali uredimo stvari iz preteklosti. Posebej v povezavi s poslom, službo in kariero. Ob tem nam bo v veliko pomoč dobra planetarna postavitev in moč tako Merkurja, Venere kot tudi Saturna, saj se bodo v tem času vsi ti planeti nahajali v svojih lastnih znamenjih.

V drugi polovici septembra se bo tudi Sonce premaknilo iz znamenja leva v devico, kar prinaša več kritičnosti, zahtev in rutine v naša življenja. Ob tako veliko planetih (kar 6) v zemeljskih znamenjih bo na splošno v ospredju praktičnost, rutina, organizacija in  naravnanost v konkretno opravljanje ciljev in nalog.

Prazna Luna – mlaj se bo zgodil v začetku septembra, to je 7. 9. in to v levu, polna Luna – ščip, pa v ribah in to 21. 9. 2021. Prazna Luna v levu naj bo priložnost, da začnemo postavljati konkretne cilje v svojem življenju, ki imajo osnovo v individualni realizaciji naših želja. To je čas za začetke in nove priložnosti izražanja lestne kreativnosti in ambicioznosti.  Polna Luna v ribah, ki je zelo mistična in skrivnostna, pa bo s seboj nosila potencial za spuščanje motečih podzavestni vzorcev in škodljivih nazorov. V nas bo sicer prebudila najsvetejše, vendar pa lahko zbudi, poleg podzavestnih vzorcev, tudi številne blokade in travme.  Tako bomo imeli priložnost, da prečistimo negativne energije preteklega meseca ter ozavestimo naše iluzije.  Zaupajte božanski energiji in jo sprejmite vase, naj vas razsvetli in opogumi.

Polna Luna v ribah  prinaša tudi veliko ustvarjalne energije kot tudi navdahnjene spiritualnosti in magičnosti. Zato se v tem času priporoča meditacija, preventiva in mantre, ki so povezane s planetom Luno. Tako boste lažje prečistili vse, kar se bo pojavilo na površju. Lahko pa tudi rišete, pišete, plešete ali se kakorkoli drugače ustvarjalno izražate, saj boste ob tej Luni zagotovo ustvarjalno navdahnjeni. Le trdnega spanja ne pričakujte. Ob tej Luni boste namreč težje zaspali ali pa sploh ne boste.

Zapisala: Uršula Zakrajšek

Vas zanima, kaj to pomeni za vas osebno?

Pokličite na 041/367-342 ali pišite na info@orakeljluci.si