ASTROLOŠKA NAPOVED PO VEDSKI ASTROLOGIJI – OKTOBER 2021

Napoved za oktober  2021 – VEDSKA ASTROLOGIJA – JYOTISH

Mesec oktober nam prinaša veliko novega:  Venera se bo premaknila v škorpijona in to že na začetku, to je 2. 10 ter bo tu  ostala cel mesec. Že v septembru, to je 27. 9. se je Merkur iz direktnega gibanja obrnil v retrogradnost in bo tak ostal vse do 18. 10. 2021. Cel ta čas bo bival v znamenju device. Se pa bo iz znamenja device 17. 10. premaknilo Sonce in to v tehtnico,  kjer se mu bo 21. 10. pridružil še Mars, ki se je prej , tako kot Sonce nahajal v devici.  Poleg tega bo Mars še vedno zelo blizu Sonca in bo zato “skurjen”, torej v poziciji  izgorevanja, čemur v astrologiji pravimo COMBUST. V taki poziciji bo vse do 28. 11. 2021. Saturn in Jupiter bosta končala svojo retrogradnost. Jupiter se bo v direktno gibanje obrnil že 11. 10., Saturn pa malo kasneje, to je do 18. 10. 2021. Rahu in Ketu še vedno ostajata v istih znamenjih, Rahu v biku, Ketu pa v škorpijonu, kjer mu bo cel mesec delala družbo Venera, kar bo zelo popestrilo dogajanje.

Venera v škorpijonu bo prinesla izjemne emocije, strast ter globino, pa tudi posesivnost in ljubosumlje na področju odnosov. Odnosi se bodo tako cel mesec preobražali in bodo na kar precejšnji preizkušnji, posebej zato, ker škorpijonu vlada Mars, ki pa je trenutno še vedno skurjen in zato bo v odnose prinesel veliko napete energije, prepirov, lahko celo obračunavanj ter splošnega nasilja. Veliko bo napetosti in netolerance, agresivnih izpadov in ker je tudi Ketu poleg Venere, se bo to še bolj potenciiralo. Kompromisi in diplomacija, ki smo jo bili deležni prejšnji mesec z Venero v tehtnici, namreč za nas ne bo več prava opcija. Marsikdo bo zato v tem času prekinil vezo ali se umaknil od partnerja, saj bodo veze na veliki preizkušnji, še posebej če so bile že prej načete. Ob tem bo velik pritisk tudi na urejanje družinskih zadev in odnosov znotraj družine. Lahko se pojavijo problemi glede pravnih zadev: posebej dediščin, oporok… pa tudi na borzi bo pestro. Marsikdo v tem času ne bo mogel urediti zadev, v povezavi z dedovanjem in dediščinami, čeravno si bo to želel. Boljši čas za to bo po 17. 3. 2022 ko se bosta Rahu in Ketu premaknila v ovna in tehtnico.

Merkurjeva retrogradnost  se bo dogajala v devici, torej zemeljskem znamenju, kjer se Merkur počuti zelo dobro, saj je to znamenje njegove ekzaltacije. Drugače je letošnje leto zanimivo zaradi tega, ker se retrogradnost Merkurja dogaja v zemeljskih in zračnih znamenjih, kjer se pa le – ta na splošno počuti zelo domače.

Ker se bo Merkur nahajal v devici, bomo tako dlje časa čutili njegov pozitivni vpliv. Pozitivno bo predvsem v smislu izboljšanja na zdravstvenem področju, posebej  glede medicinskih inovacij kot tudi pri novih zdravilih. Do polovice oktobra, posebej pa do 21. 10. pa bo zaradi Marsa, ki se bo nahajal poleg Merkurja, zelo napeto v komunikaciji in pri različnih stališčih,v povezavi z zdravljenjem, pa tudi cepljenjem, trenutno aktualne virusne bolezni Covid.  Lomila se bodo kopja zagovornikov kot tudi nasprotnikov cepljenja, Drugače se zna tudi zgoditi, da bo virus v tem času močnejši. Bomo pa drugače v tem času precej razmišljali o naših odnosih in jih na nek način ocenjevali ter jih skušali ovrednotiti. To bo precej vplivalo tudi na naše navade in rutino, kjer bo naglašeno ponovno pridobivanje navad, ki smo jih nekoč že obvladali in osvojili.

Tako se za dneve retrogradnega Merkurja, ki bodo precej naporni, posebej v prvi polovici oktobra, svetuje večja pazljivost pri govoru v smislu, da naj se ne prenaglimo. To predvsem velja za device in tehtnice. Na šplošno se nam bo vsem zapletalo pri poslovnih zadevah, urejanju papirjev ali v prometu. Na splošno se pri retrogradnem Merkurju ne svetuje, da začenjate kaj na novo, se pa svetuje pospravljanje in urejanje za nazaj. Po 18. 10 se bo to spremenilo, saj bo Merkurjevo gibanje spet direktno, zato vse zadeve, ki jih želite narediti na novo, pustite za takrat.

Mars, ki je še vedno zelo blizu Sonca, kar ustvarja njegovo skurjenost je že septembra pripomogel k neizmerno razgretemu ozračju, množici sporov, konfliktov ter demonstracij jeznih množic,  kar se bo nadaljevale še v november. Poleg  Covid problematike in tudi drugih zadev, bo ta povezava prinesla ne le veliko agresije v govoru, zaradi retrogradnega Merkurja, ampak tudi nemirov, frustracij in odpora, posebej vezanega na nošenje mask, cepljenja ter groženj pred zapiranjem in omejevanjem svobode. Ne pozabimo namreč, da Uran v ovnu, ki je tudi še vedno retrograden vseskozi priliva olje na ogenj. Nam pa vsem daje energijo da se postavimo zase in za svoje pravice, kar je dobro, da izkoristimo.

Ko se bosta v drugi polovici meseca Sonce in kasneje Mars premaknila v tehtnico se bodo zadeve precej spremenile in vlade po svetu, vključno z našo, se bodo morale bolj prilagoditi vsem nam, torej množicam. Tako bodo končno pripravljene na sklepanje kompromisov in na diplomatično reševanje problemom. Pri tem nam bosta v veliko pomoč tako Jupiter kot Saturn, ki se v mesecu oktobru obračata v direktno gibanje, pa tudi Rahu, ki je že 19. 9. 2021 vstopil v ozvezdje Krittike, kjer se bo nahajal vse do poletja. Prinesel bo številne spremembe pri vodstvih po celem svetu in tudi pri načinu vladanja.

Jupiter, ki bo 11. 10. končal svojo retrogradnost in to v znamenju kozoroga, nam bo prinesel olajšanje, posebej na področju posla in statusa. Do zdaj smo morali biti zaradi njegove retrogradnosti podrejeni določenim zahtevam, strpni in bolj tolerantni kot ponavadi, kar pa je negativno vplivalo na naše načrte glede kariere in posla. Zdaj se bo to končalo in končno bomo lahko do konca speljali projekte, cilje in načrte, ki smo si jih zadali že nekaj časa pred tem. Jupiter nam bo drugače na splošno prinesel več pozitivne naravnanosti, motivacije, novih priložnosti in upanja, da se bodo stvari kmalu spremenile na bolje.

Tudi retrogradni Saturn, ki se 18. 10 obrne nazaj v diretno gibanje, prinaša boljšo organizacijo, konec zaviranj, restrikcij in pretiranih ukrepov.  Prinaša tudi vztrajnost in vzdržnost pri dokončevanju nalog in projektov, tako, da bo z njim in s pomočjo Jupitra vse steklo bolj tekoče.

Prazna Luna – mlaj v oktobru se bo zgodil 6. 10. in to v devici,  polna Luna – ščip, pa 20. 10. v ovnu.

Prazna Luna v devici nam bo prinesla željo po ponovni organizaciji našega življenja, rutine in odgovornosti. Zelo bomo usmerjeni na podrobnosti in v tem malo pikolovski, lahko celo tečni. A ta naravnanost, skupaj z redom, disciplino in rutino je lahko pot do uspeha in tako tudi zadovoljstva. Pazimo le pri komunikaciji, saj bi naše zahteve lahko nekateri razumeli drugače kot mi in bi bile lahko zato naloge narejene nedosledno in z napakami. Raje v tem času popravljajmo stvari za nazaj, za nove začetke v tem primeru raje počakajmo na obrat Merkurja v direktno gibanje.

Polna Luna v ovnu bo prinesla veliko energije za to, da se postavimo zase in za svoje pravice, kar je v tem času še posebej aktualno. Ob retrogradnem Uranu nam lahko prinese tudi jezo in nemir, zato je dobro, da se v tem času odpravite na daljši sprehod ali se udeležite kakšne druge športne dejavnosti. To bo namreč umirilo vašo energijo in  vam olajšalo zadeve.

V tem obdobju je na splošno zelo priporočljivo,  da se umirjate,  meditirate ali pojete mantre (lahko tudi molite), kadar le lahko in na ta način ohranjate mirno kri in dobre živce. 

Zapisala: Uršula Zakrajšek

Vas zanima, kaj to pomeni za vas osebno?

Pokličite na 041/367-342 ali pišite na info@orakeljluci.si