TRANZIT VENERE SKOZI BIKA IN NJENA RETROGRADNOST

VPLIV NA NAS – LJUBEZEN IN FINANCE - za vas piše Uršula Zakrajšek

Venera je vstopila v znamenje Bika 28.3.2020 in bo tam ostala do 31.7.2020. Vmes bo tudi retrogradna in to od 13.5.2020 pa vse do 25.6.2020. 

Torej ves čas, tudi med retrogradnostjo, bo Venera ostala v znamenju Bika, kjer se zelo dobro počuti, saj Venera znamenju Bika vlada. Venera bo v znamenju Bika kar precej dolgo, zato bo tudi njen vpliv na določeno hišo v naši natalni karti večji kot ponavadi, še posebej v času njene retrogradnosti. V tem obdobju se bomo tako poudarjeno ukvarjali z zadevami, ki padejo pod astrološki vpliv tega planeta, pa tudi znamenja. To pa so odnosi, ljubezen, romantika, finance in umetnost. Pod vplivom Venere se namreč ljudje zaljubljajo in najdejo ljubezen, partnerstvo ali pa jih potegne v umetnost in finančne posle. Posebej Venera v Biku nakazuje na bogastvo in finance. Venera v natalni karti nam drugače pokaže kakšni smo v ljubezni, kakšnega partnerja iščemo in kdo nas privlači, ne glede na to, v katerem znamenju se nahaja. Pokaže tudi na naše umetniške talente ali odnos do denarja. Pokaže na našega zakonskega partnerja ter kakšno vrsto ljubezni potrebujemo. 

Retrogradna Venera v natalni karti pa nakazuje, da v ljubezni nismo zadovoljni, saj po našem mnenju ne dobimo dovolj  ljubezni in pozornosti, ki jo potrebujemo. Retrogradnost namreč nakazuje na preteklost, našo karmo, nekaj, kar ni dokončano in kar se ni realiziralo. Če imamo torej retrogradni planet v naši karti na splošno, to pomeni, da imamo v tem življenju možnost, da stvari za nazaj popravimo in ozdravimo, pri Veneri je to na področju ljubezni, financ in umetnosti. 

V času, ko bo torej Venera retrogradna, bo to odlična priložnost, da se nekateri odnosi iz preteklosti pozdravijo, saj retrogradna Venera prinese na plano stara čustva ljubezni in povezanosti. Tako lahko retrogradna Venera v Biku prinese srečanje z nekom, v katerega smo bili zaljubljeni dolgo časa nazaj. Tako bomo imeli priložnost,  da spustimo pretekle ljubezenske vezi in izkušnje z njimi ter tako zaključimo krog karmičnega učenja. Le tako bomo namreč našli sebe ter svobodno zadihali v nekem drugem odnosu. Stare ljubezni se namreč pojavljajo zato, da bi nam pomagale očistiti stvari iz preteklosti, tako da se vam odprejo nove ljubezni, novi odnosi in da lahko greste naprej. Ta čas lahko izkoristite za samoevalvacijo, izboljšanje svoje samopodobe ter se posvetite sami sebi. Uspešna razmerja imamo namreč takrat, ko se naučimo ljubiti samega sebe in ko smo v sebi mirni ter natančno vemo kaj si želimo. Drugi, posebej partnerji v ljubezni, so namreč odsev nas samih, so zrcalo tega kar mi nosimo v sebi. 

Posebej pa bo v našem življenju v tem obdobju prevladovala tudi želja po urejanju finančnih zadev, saj je Venera tudi planet denarja. To še posebej velja kadar je v znamenju Bika. Ta postavitev bi lahko zelo ugodno vplivala na ekonomijo, kar je v tem času še kako dobrodošlo, vendar le v času direktnega gibanja. V času retrogradne Venere pa bi nas lahko potegnilo v urejanje financ za nazaj, kar sicer ni tako slaba stvar. Pazljivost je v času retrogradnosti potrebna pri kupovanju dragih ali luksuznih predmetov in zapravljanju za stvari, ki jih ne potrebujete ali pa jih boste kasneje težko odplačali. Denar lahko namreč v tem času hitro dobite, a ga tudi izgubite. Zato v tem času raje varčujte in ne zapravljajte preveč. Odplačajte svoje dolgove in si naredite finančni načrt za prihodnost. Poleg tega ni dobro v tem času ustvarjati novih poslovnih povezav, ni dobro sklepati novih pogodb, najemati kreditov ali si sposojati denarja. 

Venera v biku bo prinesla tudi večje možnosti za umetnike in umetnost nasploh. Znamenje Bika je namreč nagnjeno k materializaciji idej in konkretni uresničitvi le-teh. Tako se bo razcvetelo slikanje, kiparstvo, tudi pisanje in različne vrste kreativnosti. 

Retrogradnost Venere se bo zgodila na določenih stopinjah in če imate na teh stopinjah v vaši natalni karti kakšen planet vam to lahko prinese denar, ljubezen ali prebuditev čustev. Seveda je pomembno tudi v kateri hiši se nahaja v vaši natalni karti. 

Razlaga je za določeno znamenje splošna in ne konkretna, saj je odvisna od postavitve planetov v vaši natalni karti. 

Sledi razlaga kaj pomeni prestop Venere v Bika po Vedski astrologiji za določena znamenja, oziroma za vaš ascendent, razlaga pa velja tudi če imate v določenem znamenju postavljeno vašo Luno.

ORACLE of LIGHT logo