RETROGRADNI MERKUR v TEHTNICI

MERKUR se obrne v retrogradno gibanje 14. oktobra 2020, retrograden pa bo do 3. novembra 2020.

Merkur, ki je v prvi vrsti planet komunikacije, torej vsega, kar je povezanega s govorom (poslušanje, debatiranje, govorjenje, pogajanje, dogovarjanje, branje, učenje), pa tudi posla (prodaje in nakupovanja, uradnih pogodb, založništva in trgovine, sporazumov v poslu, posojil in oporok ter drugih podobnih poslov) se bo obrnil v retrogradno, to je navidezno vzvratno gibanje 14. oktobra 2020, retrograden pa bo ostal vse do 3. novembra 2020.  

Retrograden bo vseskozi bival v znamenje Tehtnice. 17. oktobra se mu bo v znamenju Tehtnice pridružilo Sonce, ki bo tu do 15. novembra, po tem datumu pa se bo Sonce premaknilo v Škorpijona. Z Luno se bo v času retrogradnosti družil le kratek čas, to je 17. in 18. oktobra 2020.

V času retrogradnosti nam bo lahko zagodel v vsem, kar je povezano s komunikacijo in govorom, pa seveda s posli, kajti Merkur vpliva na naše razumevanje stvari. To lahko privede do nesporazumov, zavlačevanja in zamud ter ovir na teh področjih. Pomeni, da bomo mogoče v tem času koga narobe razumeli ali pa on nas. Ker Merkur vpliva tudi na urejanje, se tudi tukaj lahko pojavijo zastoji in nepredvidljivi nesporazumi.  Zastoji, okvare in zamude pa se lahko pojavijo tudi v prometu, na potovanjih, pri pošti in tehniki, saj Merkurja povezujemo tudi s temi področji. 

V tem času se tako svetuje, da ne sprejemate pomembnih odločitev, saj se bodo okoliščine nepričakovano spreminjale in stvari ne bodo šle po načrtih. Svetuje se vam tudi, da ne podpisujete pogodb in pisnih dogovorov ali pa posojil in oporok, ker se bodo stvari zagotovo zapletle in se ne bo izteklo vam v prid. Ne dogovarjajte se za pomembne posle ali prodajo, ker se ljudje ne bodo držali dane besede ali pa vas bodo vodili za nos. Tudi ne kupujte računalnikov ali druge tehnike, ker vam kasneje ne bodo delali tako kot bi morali ali pa vam zaradi pomanjkljivosti ali nepravilnega delovanja ne bodo več všeč. Prav tako ne kupujte avtomobila ali pa nepremičnine, ker bi to lahko obžalovali. Ne sklepajte novih vez ne zasebno in ne poslovno ter ne začenjajte novih projektov. Če je le možno se izognite potovanj ter počakajte z začetkom službe, posla, izdajo knjige, oglaševalske kampanje, revije ali spletne strani. Izogibajte se tudi ne nujnim operacijam. 

Če se boste vseeno odločili za kakšno tako stvar, ki je zgoraj navedena, v času retrogradnega Merkurja, pričakujte nepričakovano. Pričakujte, da se ne bo končalo tako, kot ste si zamislili in stvari raje dvakrat preverite. Povečane so namreč možnosti napak, pozabljivosti, nesporazumov, ovir in zastojev. 

Merkur bo v času retrogradnosti vseskozi v znamenju Tehtnice, kjer se bo družil s Soncem. Sonce se v Tehtnici ne počuti ravno najbolje, saj ljudje pod njegovim vplivom nimajo prave samozavesti in moči. Nagnjeni so bolj k temu, da se podrejajo drugim, težko rečejo ne in so včasih preveč prilagodljivi. Z retrogradnim Merkurjem v bližini pa bi se lahko zgodilo, da bi se pojavilo skrito nezadovoljstvo v odnosih do avtoritet, saj je zdaj čas, ko se ljudje sprašujejo o svojih odgovornostih in jim res ni več do tega, da delajo stvari, za katere niso ustrezno nagrajeni ali pohvaljeni. Sprašujejo se kaj je prav in kaj ne in kaj je v resnici etično in kaj ne, zato so tudi nezadovoljni in se ne želijo več podrejati ter se sprašujejo: do kdaj še!? Tako bo na poslu zelo pestro, tu bi lahko čutili, da nas sodelavci ne podpirajo in nas ne razumejo. Veliko bo pogovorov, a lahko se zgodi, da se ljudje ne bodo kaj dosti dogovorili, sploh na poslovnem področju. Tako lahko v tem času kakšen poslovni dogovor pade v vodo ali pa se lahko zgodi veliko popravljanja in dodatnega dogovarjanja. Zato se vam v tem času svetuje, če imate to možnost, da pogodb sploh ne sklepate.  V tem času bi lahko prišle na plano tudi kakšne afere, ki so jih “nakuhale” avtoritete, pa ni važno, kako visoko v družbi so. Retrogradni Merkur namreč razčiščuje in gleda za nazaj, torej, kaj se je delalo v preteklosti in zato lahko pride marsikaj na dan, posebej v povezavi z prevarami in lažmi. 

Venera, ki vlada Tehtnici, bo v času Merkurjeve retrogradnosti do 23. oktobra bivala v znamenju Leva, kasneje pa se bo premaknila v Devico. To bo precej vplivalo na zdravstvene zadeve, ki se bodo za nazaj reševale hitreje in bolj učinkovito. Toda le na področjih, ki se bodo vladajočim zdele bolj pomembne. Trudili se bodo delati za ljudi, vendar to velikokrat ne bo tako razumljeno. V tem času bodo zdravniki in njihovi odnosi z drugimi pod drobnogledom. Ker je tudi Mars v tem času retrograden in je Oven, kateremu Mars vlada, nasproti Tehtnici, bodo stvari lahko kar napete. Mars bo retrograden do 14. novembra 2020 in v tem času je zato potrebna večja strpnost, pazljivost in mirnost v ravnanju. Odnos do zdravnikov in vladajočih bo namreč podvržen prehitremu reagiranju, jezi, nestrpnosti, lahko celo nasilju. V ljudeh se bodo zbudili podzavestni strahovi, ki bodo vodili njihovo ravnanje, ne pa zdrav razum. Zdravstvo in vladajoči, po drugi strani, pa bo tudi reagiralo z nerazumevanjem, nejasnostjo in zavlačevanjem. Tako da lahko pričakujemo zelo pestro dogajanje, posebej po 23. oktobru 2020, ko bodo tudi osebni odnosi napeti in pestri. Zagotovo bo tudi naš vrednostni sistem na preizkušnji ter podvržen skrajnostim, saj se Jupiter približuje Plutonu in je zato resnično  potrebna pazljivost. 

Ko se bo Soncu in Merkurju za kratek čas pridružila Luna, bo vse dogajanje še dodatno obarvala s burnimi čustvi. 

To je za vse nas torej dober čas, da se vprašamo kaj smo počeli do zdaj, kje smo in kam gremo, pomeni, da naredimo neke vrste bilanco za nazaj. Pomembno je namreč, da sprejmemo odgovornost za naša dejanja in se vprašamo ali smo do zdaj delali prav ali ne, torej če smo delovali dovolj etično in moralno v svojem ravnanju. 

Če povzamemo: v času retrogradnega gibanje planeta na nebu, se ljudje večinoma ukvarjajo s preteklostjo. Pri Merkurju to pomeni, da je to čas, ko se lahko lotimo pospravljanja doma, urejanja in organiziranja stvari, za katere do zdaj nismo imeli čas ali pa smo nekaj prekinili in lahko to zdaj dokončamo. To je namreč  odličen čas za popravljanje stvari iz preteklosti. Retrogradni Merkur nam namreč v tem času daje priložnost, da se ustavimo in posvetimo stvarem iz preteklosti, tako kot je treba. Šele tako lahko uspešno zaključimo napol narejene projekte, nezaključene zadeve, dokončamo diplomsko nalogo, poiščemo stare prijatelje, s katerimi želimo nekaj razčistiti ali pa zavržemo in podarimo vse, kar ne potrebujemo več. Če vas kličejo iz pretekle službe nazaj, lahko to sprejmete ali pa kupite nepremičnino, za katero ste se že zanimali v preteklosti. 

Tako to ni le slab čas, v katerem ni dobro začenjati nekaj na novo, ampak je tudi priložnost za popravljanje, dopolnjevanje, preverjanje, ponovno pregledovanje, razreševanje ali ponovno ocenjevanje stvari iz preteklosti.  Stvari lahko še enkrat pretehtate ali prenovite. Merkur vas bo gnal, da odpravite napake iz preteklosti, zato raje počakajte in ko se bo Merkur spet obrnil v direktno gibanje, to energijo takrat izkoristite za nove začetke.

Zapisala: Uršula Zakrajšek
5 1 glasujte
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Poglejte vse komentarje