KO SE JUPITER SREČA S SATURNOM in PLUTONOM – POGLED PREKO JYOTISHA

Čeravno Jyotish astrologi ponavadi v svojih analizah ne upoštevajo Plutona, Urana in Neptuna, sem se vseeno odločila, da naredim vpogled tudi preko teh planetov, v tem članku Plutona.

Jupiter se je družil s Saturnom že v Strelcu, potem pa se je 24.1.2020 Saturn premaknil v znamenje Kozoroga in se tako od Jupitra umaknil. Od 29.3.2020  dalje pa se bo tudi Jupiter premaknil v znamenje Kozoroga in po tem se bo začel bližati Saturnu. Z njim bo v ostal hiši vse do 29.6.2020, ko se bo spet vrnil v Strelca zaradi retrogradnosti. Jupiter bo retrograden od 14.5.2020 pa vse do 12.9.2020. Nazaj v Kozoroga se bo Jupiter vrnil zopet 20.11.2020 in bo tam ostal vse do začetka aprila 2021. Konec leta, natančneje 15. decembra pa se bosta Jupiter in Saturn znašla na istih stopinjah.

Poleg vsega tega pa se bo Jupiter na tem svojem popotovanju srečal tudi s Plutonom na istih stopinjah in to kar trikrat: 5.4. v Kozorogu, ko tudi Pluton prestopa iz znamenja strelca v Kozoroga, 30.6 v Strelcu ter 12.11. 2020 tudi v Strelcu.

Toda tudi Saturn se je na istih stopinjah srečal s Plutonom že na začetku tega leta, kar je botrovalo strahu, paniki in nelagodju, ki ga doživljamo danes. Ta povezava nakazuje tudi, da bodo stvari, ki nas omejujejo propadle in se uničile. Pluton je namreč planet moči, ki uničuje okostenele strukture in jih na ta način prenovi. Nakazuje tudi na globalne spremembe v svetu. Če imamo katere planete na teh istih stopinjah in v istih hišah, to nakazuje na velike spremembe in preobrazbe. Pluton s sabo namreč nosi izjemno moč in potencial, a žal za uničenje in destrukcijo, kar pa privede do sprememb. Seveda je odvisno od planeta in hiše, kjer se nahaja, kakšne bodo te konkretne spremembe.

Vpliv konjunkcije Jupitra in Saturna bo kar velik in bo transformiral svet. Zgodi se na približno 20 let in  ponavadi močno vpliva na družbo in družbeno dogajanju po svetu. Poleg družbe pa vpliva tudi na ekonomijo in finance ter družbene strukture, kar se bo zgodilo tudi sedaj. In tako imamo na 20 let rekonstrukcijo in reforme v družbi, ekonomiji in v načinu razmišljanja pri ljudeh. Tudi o tem, kako ljudje razmišljajo o sociali in njihovih pravicah v družbi. Podobna situacija, ko se je ta konjukcija zgodila, je bilo leta 1960, ko sta se Jupiter in Saturn družila v znamenju Strelca, februarja 1961 pa sta se srečala celo na istih stopinjah. Zagotovo se bodo dogajale podobne stvari kot so se kasneje po letu 1961 in bodo imele isti ali zelo podoben vpliv na družbo, ljudi, na politiko in vlade po svetu. Leto 1960 je znano po velikem osamosvajanju afriških držav izpod kolonialne oblasti in mu pravimo tudi »leto Afrike«, kar je prineslo velike spremembe v svetu. Ta dekolonizacija je močno vplivala tako na Afriko in njene ljudi kot na preostali svet. Kolonialne oblasti so Afriki namreč pustile ogromno težav; medetnične probleme, gospodarsko nerazvito in revno družbo, kar je privedlo na oblast vojaške voditelje, ki so odpravili demokracijo in uvedli diktature. Tega istega leta je bil za predsednika izvoljen Kennedy in vsi vemo, kako se je končalo njegovo predsedovanje, z atentatom novembra 1963. Samo upamo lahko, da dogodki, ki sledijo tej konjukciji, ne bodo tako drastični in tragični.

Družba pa se bo transformirala, to je gotovo, kar že nakazuje velika epidemija korona virusa, ki se je razširila po svetu, a bi morala po aprilu počasi izzveneti. Konec aprila se bo Rahu iz ozvezdja Ardre, katera nosi žalost, njen simbol je namreč solza, prestavil v ozvezdje Mrigaširo, ki pa prinaša lažje energije; širitev, uživanje, radost in ljubeznivost. Tukaj je pomemben tudi Jupiter, ki se bo s koncem marca  pridružil Saturnu v Kozorogu ter bo stvari počasi spremenil na bolje.

Tako se bodo zaradi konjunkcije Jupitra in Saturna pojavili mnogo družbeni problemi, demonstracije in nemiri, tudi jeza in agresija, kar pa, če dobro pogledamo dogajanje po svetu, se dogaja že zdaj. Samo poglejmo kakšne napetosti se trenutno dogajajo na grško-turški meji glede migracij.

Na vse to pa vpliva tudi konjunkcija Jupitra in Plutona, ki s sabo vedno potegne izredne razmere. Če pogledamo nazaj v zgodovino, so se ob tem lahko samo zamislimo. Ista konjukcija je 1930 poglobila eno največjih gospodarskih kriz v zgodovini, ki se je začela 24.10.1929 v ZDA, ko je prišlo do zloma borze na Wall Streetu. V  naslednjem letu je namreč propadlo in bankrotiralo veliko bank in podjetij, ta kriza pa je povzročila tudi veliko politično nestabilnost, saj je leta 1933 na oblast v Nemčiji privedla Hitlerja, še prej pa tudi druge diktatorje, na primer Mussolinija v Italiji. Podobno je ta konjukcija leta 1968 zaostrila razmere v Vietnamu, 1981 razmere v Jugoslaviji, 1994 pa vojno v Bosni in Hercegovini.

Vse to lahko prav gotovo sproži naslednjo gospodarsko krizo in recesijo, kar povezava Jupitra in Plutona tudi nakazuje. Na to na primer pokaže leto 2007, ko se je začela gospodarska kriza, nadaljevala pa se je še v leto 2008 in 2009, ko je Jupiter po konjunkciji s Plutonom prehajal znamenje Kozoroga, kot se bo to dogajalo sedaj. Jupiter se tu ne počuti najbolje in zato daje bolj negativne kot pozitivne učinke na gospodarstvo in finance. Tudi ob tem se lahko še malo vrnemo v zgodovino in takoj ugotovimo, da so se v letih, ko se je Jupiter nahajal v Kozorogu, dogajale gospodarske krize: leta 1974 v svetu, 1997 v Aziji, leta 1938 pa ni bila toliko v ospredju gospodarska kriza, ki jo je Hitler v Nemčiji reševal z vojno industrijo, temveč uvod v začetek 2. svetovne vojne.

Je pa res, da ta povezava Jupitra in Plutona vseeno ni tako močna, saj se dogaja na zelo nizkih stopinjah in najbrž posledice te konjunkcije vseeno ne bodo tako dramatične.

Se pa bodo družba in ljudje zagotovo spremenili, virus, ki je izbruhnil je že botroval temu, da so se zamajali finančni trgi in da je situacija skrajno resna. Spremembe pa se ne bodo zgodile le v gospodarstvu in pri financah, ampak tudi pri vladah, ljudje pa bodo pod vplivom vsega kar se dogaja spremenili svoj pogled, stališča in mnenja. Iz starih struktur se bodo porodile nove, saj je Saturn predstavnik starega, Jupiter pa novega. Staro bo tako moralo umreti ali se preobraziti, da bo iz tega zraslo nekaj novega, novi načini razmišljanja, nova družba. Tako bomo morali začeti znova. Čeravno se bodo nekateri temu upirali in skušali zadržati svojo moč (vladajoči), se bodo spremembe vseeno zgodile. To je namreč cikel, ki se ponavlja vsake toliko let, z namenom, da se družba spremeni ter z njo človeška zavest. Že Jupiter v Strelcu, povezan tudi s Ketujem je nakazoval, in še bo, da se bodo ljudje morali bolj posvetiti svoji notranjosti in globini ter se vrniti k osnovam in temeljem našega bivanja na tem svetu. To močno nakazuje Mool ozvezdje, v katerem se Ketu trenutno nahaja. Mool ozvezdje namreč predstavlja središče naše galaksije ter tako izvor vsega. Ljudje bi se morali bolj zavedati, da smo na tem svetu, da se učimo in preko učenja rastemo ter širimo svojo zavest. Le tako lahko napredujemo.

Spremembe se bodo pojavile tudi v sodstvu, na področju izobraževanja in širjenja znanja. Zgradilo se bo namreč tisto, na kar je znamenje strelca opozorilo. To je ognjeno znamenje in daje zagon za nove ideje, Kozorog, v katerem se bo Jupiter zdaj nahajal pa je znamenje, ki te ideje spravi v realnost in jih konkretizira. Kozorog pa ni le znamenje, ki predstavlja materialno in poslovno okolje, temveč je tudi usmerjeno v duhovne sfere, saj ga predstavlja krokodil oziroma morski kozel z ribjim repom, ki lahko živi tako v vodi kot na kopnem. Torej je izjemno prilagodljivo znamenje in se dotika tako fizične kot tudi duhovne sfere. Vse to nakazuje na globalne spremembe v svetu, kar bo združilo narode, dežele skozi medije, računalnike in tehnologijo, kar pa se že dogaja pri epidemiji, ki nas je doletela. Tako bodo države in vlade ter ljudje bolj učinkoviti, pričakovati je, da se bo moralo razdeliti tudi bogastvo sveta v borbi proti lakoti in pomanjkanju, ki jo bo povzročila gospodarska kriza. Svet bo moral postati finančno bolj enakomeren in finančno bogastvo se bo moralo bolj enakovredno razdeliti. Jupiter namreč širi in daje priložnosti, Saturn pa omejuje in disciplinira, da se zadeve lahko izpeljejo. Če to damo skupaj, lahko pričakujemo odlične rezultate in manifestacijo možnosti za rast in razvoj.  Seveda pa se bo to zgodilo in razvijalo v obdobju novega cikla, ki bo trajal 20 let, vse do naslednje konjunkcije.  

Tako bodo vsi ti planeti, vključno z Jupitrom, Saturnom  in Plutonom, pa tudi Rahujem in Ketujem, resnično privedli do radikalnih sprememb v ekonomiji, pri denarju in bogastvu na svetu. Povzročili bodo ravnovesje moči in ravnotežje. A da bo do tega prišlo, se mora človeštvo spopasti s takimi nadlogami kot je na primer coronavirus, zato da se bodo iz tega naučili kaj je pomembno za vse nas.

Zapisala: Uršula Zakrajšek

0 0 glasujte
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Poglejte vse komentarje
milena
milena
9 months ago

Upam, da se bodo ljudje resnično kaj naučili in hlepeli samo po bogastvu-