10 POMEMBNIH PREMIKOV V LETU 2020

V letošnjem letu bo veliko energij teklo čez zemeljsko znamenje Kozoroga, kot boste lahko videli v nadaljevanju. Kako bo to vplivalo na vas, pa je odvisno v kateri hiši se v vaši astrološki karti nahaja to znamenje in katera področja zajema. To je tudi razlog, da se nam dogajajo različne stvari v življenju in jih ne doživljamo vsi enako. Npr. če je vaše vzhajajoče znamenje (ascendent) Rak, potem je Kozorog pozicioniran v 7. hiši partnerja in poslovnih partnerjev, kjer boste tudi občutili več dogajanja. Če pa je vaš ascendent Devica, potem je znamenje Kozoroga v vaši 5. hiši in bo poudarek na otrocih, znanju, ljubezni, učiteljih, gurujih, itd.

V nadaljevanju je zabeleženih 10 večjih premikov, ki se bodo zgodili v letošnjem letu, da boste seznanjeni kaj lahko pričakujete. Tekom leta, bom postregla z blogom na posamezno temo, da si boste lahko razjasnili, kaj se bo odvijalo v tem obdobju. Če pa želite izvedeti kaj točno pomeni to za vas, pa lahko naročite 1-letni pregled delovanja energij na osebo.

 

1.   24. januar: PREMIK SATURNA v KOZOROGA

Saturn za prehod posameznega znamenja potrebuje približno 2 leti in pol, odvisno od retrogradnosti, kar pomeni, da se bo toliko časa zadrževal v znamenju Kozoroga. Zemeljskemu znamenju Kozoroga Saturn vlada, to pa pomeni, da je tako-rekoč doma, na lastem in dobro poznanem terenu. Ne glede na to, nas bo nekako zavezal k trdemu delu, ki ga je potrebno opraviti, zato ne bodo v ospredju tiste stvari, ki nas navdihujejo. Kako bo to vplivalo na vas, je odvisno v kateri hiši je v vaši karti postavljeno znamenje Kozoroga.

2.  22. marec – 4. maj: EKZALTIRANI MARS v KOZOROGU

Ko vstopi planet v znamenje, kjer se izjemno dobro počuti in kjer lahko izrazi vse svoje potenciale, včasih lahko celo malce pretirava, kar ni nujno vedno dobro, pravimo da je ekzaltiran. Proti koncu marca bo torej ognjeni planet Mars, vstopil v zemeljskega Kozoroga. Ekzaltacija nam bo dala energijo, moč in voljo za boj in dosego dolgoročnih cijev in ne le tistih, ki jih lahko dosežemo v zelo kratkem času. Marsove energije bodo za nas izjemno podporne, saj bo deloval z zelo pozitivnimi in dobrimi nameni in nas bo gnal naprej, ter nam prinesel svežo motivacijo v življenje.

3.   30. marec – 30. junij: DEBILITIRANI JUPITER v KOZOROGU

Debilitacija in ravno nasproten prizvok kot ekzaltacija. Ko je planet debilitiran se počuti tako, kot bi imel zvezane roke. Jupiter je v znamenju Kozoroga debilitiran, kar bi lahko v tem obdobju privedlo do pomanjkanja ali celo izgube upanja v povezavi s področjem, povezanim v vaši natalni karti. Obstaja pa tudi potencialna možnost, da bi se v tem obdobju težje učili in si slabše zapomnili prejeto znanje.

4.   30. marec – 4. maj: MARS, JUPITER in SATURN v KOZOROGU

Saturnu in Marsu se bo torej 30. marca pridružil še Jupiter. V hiši, kjer je postavljen Kozorog, bo nastala skoraj da “gužva”. Jupiter se v Kozorogu ne počiti najbolje, saj ga zemeljski element bolj kot ne ovira, da ne more izraziti svojih energij v celoti, poleg tega pa mu bosta ob boku še Saturn in Mars, s katerima pa ni v prijateljskem razmerju. Saturn in Mars nam bosta dala energijo in moč, vendar pa bi po drugi strani lahko trpeli za izgubo upanja.

5.   11. maj – 29. september: RETROGRADNI SATURN v KOZOROGU

Saturn bo pričel s svojim navideznim vzvratnim gibanjem v sredini maja. NJegova retrogradnost nam bo odslikavala in odsevala vse tisto, čemur smo resnično predani, poleg tega bo poskerbel, da bo poraba energije v te namene izvrstno izkoriščena.

6.   14. maj – 13. september: RETROGRADNI JUPITER

Jupiter bo svojo retrogradnost pričel v Kozorogu, vendar jo bo zaključil v znamenju Strelca. V tem obdobju bodo na preizkušnji naša znanja, prepričanja in vse tisto, kar nam skušajo obelodaniti učitelji, guruji in ostali, od katerih prejemamo znanje. Prav tako bo to obdobje velik izziv tudi zanje.

7.   18. junij – do konca leta 2020: PREHAJANJE MARSA iz RIB v OVNA in NAZAJ

Mars bo v juniju pričel s popotovanjem in prehajanjem dveh znamenj, in sicer Rib in Ovna. 18. junija bo vstopil v znamenje Rib, 16. avgusta bo zamenjal znamenje in bo prešel naprej v ognjenega Ovna, kjer bo 9. septembra pričel s svojo retrogradnostjo. Navidezno vzvratno gibanje, ga bo 4. oktobra zopet vrnilo v znamenje Rib, ker bo zaključil svojo retrogradnost in bo tako z vnovičnim direktnim gibanjem 24. decembra vstopil zopet v znamenje Ovna. Torej bomo morali biti v tem obdobju še posebej pozorni na področja v življenju, ki so povezana z znamenjem Rib in Ovna v vaši natalni karti.

8.   21. junij: SONČNI MRK v DVOJČKIH

Sončni mrk, ki se bo zgodil v znamenju Dvojčkov, bo povezan z energijami in lastnostmi Merkurja, saj le-ta Dvojčku tudi vlada. Merkur je povezan z informacijami, komunikacijo, trgovino, pisanjem, potovanji, itd. V povezavi s temi področji bi se lahko pokazale obsesije, v kolikor jih imate, na površje pa bodo lahko v tem obdobju prišle tudi tiste globoke obljube, ki ste jih naredili morebiti pri sebi ali drugih in jih še niste uspeli izpolniti. Mrk pa se bo zgodil v nakšatri (ozvezdju) Mrigashira, kar nam bo prineslo nove možnosti in upanje v povezavi z energijami mrka.

9.   19. september: RAHU in KETU ZAMENJATA ZNAMENJI

Rahu in Ketu sta v Jyotishu izjemno pomembna, čeprav nista planeta, temveč matematični točki (vozla), ju tretiramo enako kot ostale planete v karti. Sta tako-rekoč “senčna planeta”, njuna lastnost pa je ta, da se vedno gibljeta “nazaj”, kot bi bila ves čas retrogradna in na tak način tudi prehajata znamenja. 19. septembra bo Rahu zaključil potovanje prek Dvojčkov in bo vstopil v Bika, Ketu pa bo zamenjal Strelca za Škorpijona. To obdobje bo nam bo prineslo več stabilnosti, koncentracije in fokusa, ki nam ga je v zanjem času lahko primanjkovalo.

10.   14. december: SONČNI MRK v ŠKORPIJONU

Drugi in zadnji sončni mrk v letošnjem letu pa se bo zgodil v Škorpijonu v nakšatri Jyeshta. Podpora nakšatre nam bo dala pogum na čustvenem področju, da bomo lahko počistili “čustveno temo” in bolečino, ter zopet prešli v svetlobo. Ta mrk nam bo dal čudovito popotnico za v novo leto.

 

Zapisala: Mateja Drašler – Oracle of Light